Logo allesoverkatwijk.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement
  • (10)
    Verenigingen
  • (5)
    Jeugd en kinderen

Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden

zaterdag 9 juli 10:45 t/m 17:30 uur

Foto: pr

De rugzakken en de broodtrommels kunnen straks maar liefst 6 weken worden opgeborgen omdat de basisscholen in onze regio op vrijdag 8 juli de deuren sluiten voor de zomervakantie. Als start van de zomervakantie organiseert het toch al kindvriendelijke museum in Valkenburg in het weekend van 9 en 10 juli Kinderstoomdagen waarin alle kinderen de hoofdrol mogen spelen.

Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum met vriendelijke vrijwilligers die hun stoom- en dieselpassie graag delen met de bezoekers en hun kinderen. Dit weekend zijn kinderen de belangrijkste bezoekers en pakken de vrijwilligers samen met hun bevriende relaties extra uit om de kinderen te belonen voor hun inspanningen tijdens het afgelopen schooljaar. 

In dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje mee te rijden. Dit weekend krijg je als kind ook de gelegenheid om mee te rijden in de cabine naast de machinist van een echte diesellocomotief. Er worden demonstraties gegeven met radiografisch bediende modellen van vrachtauto’s en boten die rondvaren in een groot bassin dat staat opgesteld in het buitenmuseum. Bij de demonstratietafels staan op ooghoogte modellen van stoommachines. Sommige van deze modellen werken op perslucht. Met behulp van een fietspomp kunnen kinderen de modellen in beweging krijgen door zelf hard te pompen. 

Je ogen uitkijken

Bij Stoomtrein Katwijk Leiden is altijd al veel te zien en te doen! Je komt binnen in een echt stationsgebouw waar je een ouderwets treinkaartje koopt. Via het perron kom je in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. In het vernieuwde binnenmuseum zul je je ogen uitkijken. Je ontdekt er de werelden van het smalspoor en de grote kindercorner is al een grote hit gebleken. 

Museumjaarkaart

Het museum is beide dagen geopend van 10.45 tot 17.30 uur. De toegangsprijzen zijn 10 euro voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u 8 euro. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Kaartjes zijn de hele dag geldig voor zowel het museum als de ritten met een stoom- en dieseltrein. Met ingang van 1 juli kun je nu op vertoon van de je museumkaart gratis naar binnen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Valkenburgse Meer. 

Tijdens de zomervakantie is het museum naast de reguliere weekendopening ook geopend op de dinsdag en donderdag. 
deel deze activiteit

Locatie

Stoomtrein Katwijk Leiden
Valkenburg
J. Pellenbargweg 1
2235SP


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.