Logo allesoverkatwijk.nl
 • Alles
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Natuur
 • (2)
  Religie
 • (14)
  Verenigingen
 • (2)
  Jeugd en kinderen

Leer de kunst van het kijken in het museum

woensdag 18 mei 13:30 t/m 16:00 uur

 Foto: PR

Musea doen hun best om ons te imponeren met hun prachtige collectie. Vaak is er zoveel te zien, dat daardoor kijken moeilijk wordt.

Overvoerd, met hoofdpijn en duizelig ga je weer op pad naar huis. Onder je arm natuurlijk een nieuw aangeschafte catalogus, zodat je rustig thuis kan nakijken wat je nu eigenlijk hebt gezien, maar ook wat je hadden kunnen zien. Dit kan anders.

Het verhaal over het schilderij zelf. Aandacht voor de penseelstreek van de schilder, de manier van schilderen, de dans op het doek. Welke kleuren heeft hij gebruikt? Wat voor kleurencombinaties? Is er een handschrift te ontdekken in zijn werkwijze? Waar zit de lichtbron? Wat voor lichtbron? Juist dit soort vragen zorgt dat we echt gaan kijken naar het werk. Zo krijgen de kunstwerken de aandacht die zij verdienen. Jij krijgt een boeiende interactie met het werk. Grote kans dat je het kunstwerk wat je op deze manier hebt bekeken, nooit meer gaat vergeten.

In de eerste workshops is er speciale aandacht voor de penseelstreek. Is het de kwast of de passie? Een kijkje achter de schermen in de materialen. Ontdek de verschillende handschriften. Wat is het verschil tussen Israëls & Artz? Hoe doet ie dat? Wat spreekt je aan? En waarom? Nog meer genieten van het kijken. De gehele workshop is interactief. Ervaring is ondergeschikt. Laat je verrassen!

De workshops zijn voor studenten, leergierige amateurs, liefhebbers van kunst en families om samen te genieten. Deze worden gehouden op woensdag 18 mei van 13.30 tot 16.00 uur. De kosten bedragen 25 euro per persoon incl. thee & koffie en een kunstquiz met prijs. Exclusief entree voor het Katwijks Museum.

Zie voor meer info: www.katwijksmuseum.nl
deel deze activiteit

Locatie

Katwijks Museum
Katwijk
Voorstraat 46