Logo allesoverkatwijk.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Jeugd en kinderen

Natuurbeleving én fitness

zaterdag 6 november 10:00 uur

Foto: pr

De werkgroep Agrarisch Natuurbeheer van het IVN Leiden organiseert komende winter in samenwerking met boerderij Nellesteijn in Wassenaar, boerderij Boterhuys en boerderij de Eenzaamheid in Warmond weer een flink aantal werkdagen in het agrarisch gebied rond Leiden.

Vanaf zaterdag 6 november wordt er wekelijks op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur gewerkt. De deelnemers houden zich onder andere bezig met het onderhoud van eeuwenoude geriefhoutbosjes, knotwilgen, houtkades en andere kleine landschapselementen. Voor de zaterdagen hoeft u zich niet op te geven. Het is vrijwilligerswerk , dus u mag komen en gaan wanneer u wilt.

Het werk bestaat uit het met de hand snoeien/zagen van bomen en struiken, het voor de vogels en kleine zoogdieren aanleggen van houtrillen, aanbrengen van nieuwe aanplant en het aanleggen van bijenlinten. Dit klinkt allemaal misschien zwaar werk maar met scherp gereedschap en een goede instructie en begeleiding valt dit erg mee. Een veel gehoorde opmerking is: ‘We dragen graag ons steentje bij om de versnipperde natuur rond Leiden mooi te houden en we hoeven niet meer naar de sportschool. ‘s Avonds op de bank voelen we ons. totaal ontspannen.’

Interesse? Ga gewoon eens op een zaterdag langs, om te werken of gewoon te kijken. Excursies op aanvraag zijn ook mogelijk. Er wordt begonnen om 10.00 uur, later komen kan dus ook.

 

Voor meer informatie: Johan Kieft, jjkieft@ziggo.nl / 06-34364259 / groepwan.blogspot.com


deel deze activiteit