De cast van de klucht ‘Hitte’. | Foto: pr
De cast van de klucht ‘Hitte’. | Foto: pr Foto: Pandora

Mimiek's Theater speelt klucht 'HITTE'

zaterdag 14 maart 9:00 - 23:00

Toneelvereniging Mimiek's Theater is inmiddels een ervaren theatergezelschap als het gaat om de klucht. Sinds jaar en dag brengen zij met regelmaat deze producties, welke meestal van de hand van Engelse auteurs zijn, ten tonele. Deze keer is er gekozen voor het stuk 'Hitte' (Heatstroke) van Eric Chappell.


De klucht staat bekend om hilarische situaties waarbij persoonsverwisselingen en het ren- en vliegwerk niet ontbreken. De kleinste dingen worden wereldproblemen en lijken eerder groter te worden dan te verdwijnen. In 'HITTE' is dat niet anders. Bart en Vera zijn hoognodig aan vakantie toe en arriveren vermoeid in de Spaanse vakantievilla van Vera's baas. Maar dan merken ze dat Bart per ongeluk een verkeerde tas heeft meegenomen uit het vliegtuig.

Een artiestenpaar, dat ook in de villa meent te mogen logeren, eist deze 'buit' voor zichzelf. Maar Bart laat zich niet zomaar de kaas van zijn brood eten. De politie lijkt niet te vertrouwen. Of juist wel..?! Met levensgevaarlijke slangen in de struiken en bijzondere criminelen wordt het verre van een ontspannen weekje Spanje.

Leon Krijgsman tekende wederom voor de regie en speelt, samen met Rik van Beelen, Levy Dekker, Esther Hooijmans, Berend Westerhof en Ellen Zuijderduijn in deze vrolijke en hilarische productie.


'HITTE' wordt op 14, 20 en 21 maart gespeeld in de Theaterzaal van het Dorpshuis Valkenburg. De aanvang is 20.15 uur. De Brasserie is eerder geopend. Kaartjes kosten in de voorverkoop 11,00 euro (donateurs en CKV 6,00 euro) en zijn bij het Dorpshuis Valkenburg, Pandora Feest & Funshop of online via mimiekstheater.nl te koop.