Activiteit: StringWood Festival in Open Hof | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
  • Alles
  • (3)
    Muziek

StringWood Festival in Open Hof

zaterdag 29 februari 11:00 uur

Foto: pr

In de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn is van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 februari de eerste editie van het StringWood Festival. Een mini-festival dat veel te bieden heeft aan zowel klassieke muziekfanaten als ongeoefende luisteraars. In ontspannen sfeer voert het  de bezoekers mee door prachtige muziek en maken zij kennis met thematisch opgezette concerten.

Het ensemble wil met dit festival de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg op een andere manier in aanraking te brengen met klassiek muziek. In toegankelijke en creatieve context combineren zij bekende en onbekende klassieke muziek tot een voor het publiek 'andere' ervaring.

Het StringWood Ensemble bestaat uit Emma Rhebergen en Eva de Vries op viool; Anna Meenderink, altviool; Jobine Siekman, cello; Valentina Tóth, piano en de Rijnsburgse Denise van Leeuwen op klarinet. Jonge getalenteerde musici, die afgestudeerd zijn aan prestigieuze conservatoria in Den Haag, Maastricht, Düsseldorf, Freiburg, Londen en Brussel. Hun solistische kwaliteiten bundelen zij in gepassioneerd samenspel op Nederlandse en buitenlandse podia.

Kaarten zijn, vanaf 5,- euro, te bestellen op www.ohckatwijk.nl of te koop aan de deur.

 

Programma

Zaterdag 29 februari, 11.00 uur

Appeltaart met Bachroom

Om 10.30 staat er appeltaart met slagroom of alleen een kopje koffie klaar in de Open Hof Kerk.

Men kan gezellig even kletsen en de portrettekeningen bekijken van de Katwijkse kunstenaar Gert Houwaart.

Om 11.00 uur start het concert en kan men genieten van prachtige muziek van onder anderen Bach, Grieg en Elgar.

 

Zaterdag 29 februari, 19.30 uur

Muziek in Woorden

Het Ensemble neemt de luisteraars mee op een muzikale reis, waarbij muziek en taal elkaar aanvullen. Gedichten uit de Nederlandse literatuur 'verwoorden' de muziek en andersom geeft de muziek de gedichten een extra dimensie.

Werken van Mozart, Beethoven, Vaughan-Williams, Finzi en Piazzolla.


deel deze activiteit

Wat vindt u?

Op Katwijkse scholen moet preventief worden gefouilleerd op (steek)wapens.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>