Afbeelding

Bouw je eigen Fort Brittenburg

woensdag 13 februari 2019 14:30 tot 16:00

In vroeger tijden lag Fort Brittenburg bij de Katwijkse kust en is later op een mysterieuze wijze in zee verdwenen. Nog steeds spreekt dit fort tot de verbeelding. Op woensdag 13 februari geeft Marleen Dijkdrent van Creakids voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek de workshop 'Bouw je eigen fort Brittenburg'. 

In de workshop kunnen de kinderen, onder leiding van Marleen Dijkdrent, lekker hun fantasie gebruiken en krijgen ze alle ruimte om te experimenteren. Eerst komt de vraag aan de orde of Fort Brittenburg echt heeft bestaan. Vervolgens gaat Creakids Katwijk met de kinderen op onderzoek uit. De kinderen onderzoeken een eeuwenoude kaart, de Tabula Peutingeriana en maken daarna hun eigen Tabula schatkaart. Ze bekijken met elkaar hoe zo'n fort nu precies is gebouwd en gaan 'm daarna in het klein nabouwen. 
Alle creatievelingen die zin hebben om mee te bouwen aan Fort Brittenburg zijn welkom op woensdagmiddag 13 februari van 14.30 tot 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek. De workshop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Deelname kost € 6,- per kind. Toegangskaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl