| Foto: PR
| Foto: PR

Muzikaal voorleesfeestje in de bieb

woensdag 30 januari 2019 15:15

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 geeft Bibliotheek Katwijk, in samenwerking met Muziekschool Katwijk en Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie), een muzikaal feestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op woensdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en op donderdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen met muziek en gebaren genieten van 'Een huis voor Harry'. 

Kinderen van 2 t/m 5 jaar en hun (groot)ouders zijn welkom om het verhaal over de dikke kater Harry mee te maken. Hij komt nooit buitenshuis, totdat vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen. Maar Harry verdwaalt in de stad. Op zoek naar zijn huis zien we hem over daken en schuttingen lopen en langs huizen waar andere dieren wonen. Zou hij hulp krijgen? 

Schminken
Zowel in Bibliotheek Valkenburg als in Bibliotheek Rijnsburg verzorgt Lilian van der Peet, Muziek op schoot-docent bij de Muziekschool Katwijk, de muzikale voorleesbeleving en beeldt Mariëlle van Rietschoten het verhaal uit met behulp van voorleesplaten en gebaren. Voorafgaand aan het muzikale voorleesfeestje kunnen kinderen geschminkt worden als een poes.

15.15 uur: inloop om geschminkt te worden. 16.00 uur: muzikaal voorleesfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar 'Een huis voor Harry'.

Locatie