Alles over Katwijk - Activiteit: Strandexcursie
Logo allesoverkatwijk.nl
  • Alles
  • (2)
    Muziek
  • (4)
    Cursussen en workshops
  • (1)
    Welzijn

Strandexcursie

zaterdag 20 januari 11:30 uur

Foto: pr

Door de stormen van de afgelopen maanden en de kou is het nog volop winter op het strand: Behalve losse kleppen vinden we ook dubbele kleppen, vaak met het schelpdiertje er nog in.

Voorbeelden daarvan zijn nog levende Amerikaanse zwaardschedes ('scheermesjes'), zaagjes en nonnetjes. Vooral op plekken waar veel meeuwen en andere vogels langs het water aan het zoeken zijn. Op de foto ziet u de Otterschelp, een soort die we vijftien jaar geleden nooit vonden. En waarom heeft hij een 'slurfje'? 

Meer weten over het leven van de dieren die in zee leven en wanneer ze aanspoelen op het strand? Ga eens naar de strandexcursies, georganiseerd door de Strandgroep van IVN regio Leiden. Op zaterdag 20 januari een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.

De excursie is van 11.30 tot 13.30 uur. Verzamelen is op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden. U hoeft u niet aan te melden.

TIP 1: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat.

Tip 2: Trek extra warme kleding aan. Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

De volgende strandexcursies in Katwijk zijn op zaterdag 3 februari (11.00 uur) en zaterdag 3 maart (10.30 uur).


deel deze activiteit

Locatie

Parkeerterrein Noordduinen
Katwijk
Noordduinseweg 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>