Logo allesoverkatwijk.nl
  • Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (3)
    Cursussen en workshops
  • (4)
    Muziek

Concert voor restauratie Nieuwe Kerk

zaterdag 20 mei 20:00 uur

Voor vrijdag 20 mei staat een concert gepland in de Katwijkse Oude Kerk aan de Boulevard. Christelijk Mannenkoor Emmeloord en familiekoor Ichthus uit Katwijk luisteren deze avond op.

Het bekende familiekoor uit Katwijk staat onder leiding van Jan Verhoef. Voor dit prachtige concert is Christelijke Mannenkoor Emmeloord, een honderdkoppig mannenkoor, dat onder leiding staat van de bekende componist, pianist en dirigent Johan Bredewout, uitgenodigd. Het koor kan putten uit een veelheid aan muziek.

Het Christelijk Mannenkoor Emmeloord heeft zich in de jaren van haar bestaan ruimschoots bewezen, hetgeen blijkt uit het geven van concerten in binnen- en buitenland. Zo trad het koor in haar bestaan tot vier keer op in Canada. Ook het familiekoor Ichthus heeft haar sporen op muzikaal gebied inmiddels ruimschoots verdiend met vele optredens in Nederland. Beide koren gaven hun medewerking aan diverse radio- en televisieprogramma's in Nederland.

Op het orgel begeleidt Anne Kroeze de samenzang en de koren. Fluitiste Mariëlle Schippers verleent haar medewerking met een dwarsfluit. Ds. Veerman zal tijdens dit concert de verbindende teksten spreken.


Renovatie Nieuwe Kerk

De opbrengsten van dit concert komen geheel ten goede voor de restauratie van de Nieuwe Kerk van Katwijk aan zee. Zoals u waarschijnlijk al is opgevallen staat het prachtige monument uit 1887 op dit moment volledig in de steigers. Zowel de buitenzijde als de binnenzijde van de Nieuwe Kerk krijgen een grondige renovatie. Het spreekt voor zich dat er voor deze werkzaamheden veel geld nodig is.

De toegang tot het concert is vrij. De collecte tijdens dit concert zal geheel ten goede komen aan de restauratie van de Nieuwe Kerk.

Aanvang 20.00 uur in de Oude Kerk aan de Boulevard. De kerk is open om 19.30 uur.Foto: pr

Locatie

Oude Kerk
Katwijk
109
2224GR


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.