Logo allesoverkatwijk.nl
  • Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (3)
    Cursussen en workshops
  • (4)
    Muziek

Derde herdenkingsconcert in de Dorpskerk

vrijdag 19 mei 20:00 uur

Op vrijdagavond 19 mei om 20.00 uur verzorgen Arjan Wolfswinkel en Cor de Vries voor de derde keer samen een bijzonder herdenkingsconcert op het fraaie Pieter van Assendelft-orgel in de Dorpskerk. Dit jaar staat de bekende organist en componist Dirk Janszoon Zwart, die 100 jaar geleden is geboren, centraal.

Cornelis Schaap opent de avond met een korte lezing over het leven en werk van Dirk Janszoon Zwart (1917-2002) en een toelichting op de gespeelde werken.
Daarna spelen De Vries en Wolfswinkel afwisselend composities die regelmatig op de programma's van Zwart te vinden waren. Zo klinken vrijdagavond werken van onder anderen Sweelinck, Bach, Liszt, Lemmens, Boëllmann en van vader Jan Zwart.
Tenslotte ontbreken Dirk Janszoon Zwarts eigen koraalbewerkingen niet; vier ervan staan op het programma. Na zijn Fantasie op Psalm 105 wordt het concert afgesloten met samenzang.

De deuren zijn open vanaf 19.30 uur. Halverwege het programma is er tijd om elkaar te ontmoeten en een expositie te bekijken, onder het genot van koffie/thee of frisdrank. De toegang tot het concert is gratis. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor de onkosten.
Locatie

Dorpskerk
Leiderdorp
Hoofdstraat 19
2351AA


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.