Er wordt druk gerepeteerd voor de musical Ruth. | Foto: Edwin Minnee
Er wordt druk gerepeteerd voor de musical Ruth. | Foto: Edwin Minnee Foto:

Musical in Vredeskerk bijna uitverkocht

n Ruth is springlevend 

Musical n Medio april 2024 spelen ruim 50 gemeenteleden van de Vredeskerk de musical ‘Ruth – van graf tot wieg’. Onder leiding van regisseur Gerlinde Vliegenthart wordt het 3000 jaar oude verhaal van de stammoeder van Jezus verteld met spel, zang en dans.

Oké, toegegeven, 3000 jaar is natuurlijk best wel een poosje geleden. Dus waarom zou je nog een musical over Ruth willen opvoeren in deze tijd? Wat heeft dit Bijbelverhaal ons vandaag de dag te vertellen? 


Dominee Jaap van der Windt: ‘Het verhaal van Ruth gaat over vluchtelingen, over rouw en trouw, over hulp ontvangen, over liefde verliezen en weer vinden. Zorgen voor vluchtelingen, en dus zorgen voor elkaar, is iets van alle tijden en geeft hoop. Juist nu.’

En dat maakt het verhaal van Ruth, Noömi en Boaz nog altijd springlevend. Een musical zou uiteraard geen musical zijn zonder een 40-koppige cast, koor en orkest, pianist André van Delft, de broodnodige showdansjes én een dosis humor!


Ruth – 11, 12 & 13 april 2024 – Vredeskerk, Baljuwplein 1, Katwijk – info & tickets: 

www.musicalruthvredeskerk.com.


Line-up Oranjerock bekend

n Ticketverkoop gestart

Muziekevenement n Geniet van een dag vol muziek, plezier en gezelligheid in de zomerse sfeer van Oranjerock. Met bands als Delain, Splendid, Scrum en De Heinoos belooft de 36e editie van Oranjerock een waar feest te worden voor liefhebbers van symfonische metal, pop, rock, ska, reggae en folkrock. 

De vrije kaartverkoop is afgelopen zaterdag 23 gestart. Dit jaar zal Oranjerock plaatsvinden op zaterdag 31 augustus in de Duinvallei. 


Maar Oranjerock is meer dan muziek: Naast twee podia, vier top-acts op de mainstage, drie Katwijkse bands op het KBM-podium en de altijd drukbezochte kidscorner voor de jongste bezoekers is het elk jaar weer een dag vol gezelligheid om samen met familie, vrienden en kennissen te beleven. Met hulp en inbreng van gerenommeerde professionals op het gebied van catering zal er wederom een uitgebreid assortiment aan food en A-drinks aanwezig zijn. 

Aan iedereen en het hele gezin is gedacht. 


Oranjerock 2024: Hét gezelligste familiezomerfestival van de Duin- en Bollenstreek.


Ticketverkoop Huis van Oranje van start

Muziekevenement n Vanaf dinsdag 23 april begint het muziekfestival van Huis van Oranje. Vanaf nu zijn de toegangstickets online te verkrijgen. De muziekavonden zijn gratis toegankelijk, mensen met een ticket krijgen voorrang en kunnen de lange rijen vermijden of teleurstelling voorkomen, want vol is vol. De tickets van 11 euro geven recht op 3 consumptiemunten.

Op dinsdag 23 april start het Huis van Oranje met Silent Disco. Via een koptelefoon is er een keuze tussen drie muziekstijlen. Aan de kleur van de lampjes op de koptelefoon kun je zien wie welk kanaal aan het beluisteren is. Vorig jaar was het een groot succes Deze avond is voor alle leeftijden.

Woensdag 24 april komt de The best ABBA Tribute band van Nederland die twee uur lang de grootste ABBA hits zal spelen. Een zeer populaire avond met in de pauze terug naar de jaren ’70 en ’80 met disco en soul hits met DJ Arie van Rooijen.

Donderdag 25 april komt de UK Queenband bestaande uit professionals die elk jaar een wereldtour maken. Dus dat beloofd nogal wat. In de pauze terug naar de jaren ’80 en ’90 met DJ Wuls.


Vrijdag 26 april met de Kattukse Nach, waar Katwijkse toptalenten Los Elektros, Volkszanger Patrick Messemaker en DJ Martiens voor een sfeervolle avond gaan zorgen. Een goede voorbereiding om in de stemming te komen voor Koningsdag, 27 april.


Alle avonden in het Huis van Oranje beginnen om 20.00 uur en eindigen om 24.00 uur. Toegang vanaf 16 jaar, met uitzondering van de Silence disco die is voor alle leeftijden. en uiteraard is hier ook het NIX 18 van toepassing. Neem vooral je ID mee, aan de ingang wordt hierop gecontroleerd.


Op Koningsdag zijn er vanaf 13.30 tot en met 19.00 uur mooie muziekmomenten, de toegang is dan voor alle leeftijden, hiervoor is geen ticketverkoop. Je kunt deze middag genieten van de live band Lets Folk, zanger Bart Heemskerk , DJ,s Dennis, Arie van Rooijen en DJ Wuls. DC Dance, Brazil Samba Danseressen en live band. Zanger Patrick Messemaker en Barry Badpak.


Kijk voor meer info op www.ovkatwijkaanzee.nl en op Facebook.