Afbeelding
Foto:

Open dag voor nieuwe sloeproeiers

Sloepen n KWV Skuytevaert wil een allround watersportvereniging worden.

Twee jaar terug heeft sloeproeivereniging het Pulletje zich aangesloten bij KWV Skuytevaert, een enthousiaste groep roeiers welke meerdere dagen per week als wedstrijdroeier of recreant op het water zitten. 

Daarnaast zijn we vorig jaar gestart met roeien in smallere roeiboten op de Oude Rijn vanaf Synthese 20a. We zijn al lekker aan het oefenen en ons deze sport eigen aan het maken in een C4+, C2, wherry en diverse skifs. 

Op zaterdag 30 maart heeft u de mogelijkheid om roeien en sloeproeien op het water uit te proberen. Vanaf 14.00 uur zullen er roei-clinics gegeven worden. Heeft u de smaak te pakken dan kunt u zich voor het roeien of sloeproeien direct inschrijven voor de 6 of 8-weekse roeicursus die in april van start gaat. Vanaf mei zullen we de activiteiten ook uitbreiden op strand met coastal rowing. Voor meer informatie kijkt op onze website www.skuytevaert.nl onder de kop roeien of sloeproeien.


Rijnsburger doneert paaspresentjes

Gift n Bestuurslid Patrick Vermeulen nam dinsdagmorgen 19 maart in Honselersdijk 130 paaspresentjes voor de vrijwilligers van de dierenambulance in ontvangst. Die werden aangeboden door de directeur van het Rijnsburgse bedrijf Van Duyvenvoorde Flowers & Plants.

"We zijn heel blij met deze gift", liet Patrick weten. "Het geeft aan dat steeds meer ondernemers de zorg voor opvang van ontheemde, of verwonde dieren met ons delen en waarderen dat het werk vrijwel helemaal door vrijwilligers wordt verricht. Wij kunnen de steun van ondernemers goed gebruiken.

Na drie jaar met een financieel verlies, hebben wij helaas ook dit jaar nog geen sluitende begroting. Daarom maken wij plannen om onze kosten te beperken en onze inkomsten te vergroten en om meer ondernemers, die maatschappelijk betrokken zijn, aan ons werk te binden door ‘Vriend' of ‘Sponsor' van onze stichting te worden. De aandacht voor dieren en dierenwelzijn zien wij toenemen. Dat merken wij aan het feit dat wij vanaf dit jaar voor het eerst alle 8 regionale gemeenten ons financieel zijn gaan steunen en dat het aantal donateurs weer licht gestegen is, evenals het aantal vrijwilligers. Dat wij dit presentje kunnen aanbieden, geeft ons een heerlijk lentegevoel”.