Tuinklimaatcoach gezocht

Groen n Help uw dorpsgenoten met het vergroenen van hun tuin. De gemeente Katwijk werkt samen met haar bewoners aan een groenere en klimaatvriendelijke gemeente. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook in de tuinen van bewoners. Meer beplanting en minder tegels in de tuin werkt verkoelend, leidt tot minder wateroverlast en is goed voor de biodiversiteit. Klinkt eenvoudig, maar niet iedereen weet hoe hij of zij dat in eigen tuin kan aanpakken. Daarom is de gemeente op zoek naar tuinklimaatcoaches, die de bewoners in de gemeente Katwijk daarbij helpen.

Wat doet een tuinklimaatcoach? Tijdens een bezoek geeft u advies over het klimaatbestendiger maken van een tuin en werkt u een kort verslag uit. Als tuinklimaatcoach krijgt u een training van één dag en wordt u geholpen door ervaren coaches. Zo gaat u met extra kennis op pad. Dit alles levert fijne contacten én een groenere omgeving op.


Interesse? Bent u nieuwsgierig geworden? Kom vrijblijvend naar de informatieavond op maandag 8 april van 19.30 - 21.00 uur op het gemeentehuis. U ontvangt hier meer informatie en kunt vragen stellen aan een ervaren tuinklimaatcoach. Na afloop besluit u of u verder wilt als tuinklimaatcoach.
Al meteen enthousiast? Meld u dan gerust al gelijk aan als tuinklimaatcoach. Aanmelden voor de informatieavond of u aanmelden als tuinklimaatcoach kan via www.katwijk.nl/tuinklimaatcoach.