Jeroen Spruijt in actie. | Foto: H.  Heemskerk.
Jeroen Spruijt in actie. | Foto: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Linkerrijtje opeens heel ver weg

n Rijnsburgse Boys-Kon. HFC 0-2

Voetbal n Na de spectaculaire winstpartij tegen Spakenburg enkele weken geleden werd er op Middelmors al gesproken over ‘linkerrijtje’ en ‘derde periode’. 

Na de verliespartij tegen Jong Sparta en de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Kon. HFC lijken beide laatste strohalmen opeens ver weg voor Rijnsburgse Boys.

Behalve de afwezige basisspelers Delano Asante en Rob Zandbergen kon coach Hein Leliveld beschikken over een fitte selectie. Daar kon de nederlaag van zaterdag dus niet aan te wijten zijn. ‘We geven de doelpunten weer gemakkelijk weg. Dat mag ons niet overkomen. Bovendien missen we nu een stukje creativiteit om er voeballend tussendoor te komen’, vertelde Lelieveld voor RBB tv. Hij sloeg de spijker op zijn kop. 


Tik

Tegenstander Kon. HFC was echt niet (veel) beter dan de Uien, die net zoals een week eerder op cruciale momenten de tegendoelpunten om de oren kregen. De eerste goal van de mannen van Tamerus viel al binnen tien minuten, de tweede zelfs binnen 20 seconden na de rust. Deze tik kwam Rijnsburg niet meer te boven in een wedstrijd waar zij wel de nodige corners en enkele vrije trappen kregen. 

Echter waar Zeldenrust zijn koppers normaal gesproken wel weet te bereiken, lukte dit zaterdag niet. De sterkhouders van Rijnsburgse Boys, op aanvoerder Ros na, gaven zaterdag niet thuis. Ook de vijf wissels konden het verschil niet maken. Misschien uit dan maar. 


Zaterdag de uitwedstrijd op sportpark Goed Genoeg in de Amsterdamse Zuidas tegen AFC, de tweede traditieclub op rij. Misschien dat Rijnsburgse Boys dan weer eens uit een ander vaatje tapt.


Afsluitende schaatswedstrijden RIJC 

eind n Met de clubkampioenschappen op IJshal de Vliet, de districtswedstrijden in Haarlem en de recordwedstrijden op de Uithof werd het schaatsseizoen van de RIJC afgesloten. 

Op donderdag 14 maart werden op het snelle ijs van IJshal de Vliet de clubkampioenschappen gehouden. Dank zij een strakke organisatie verliep dit festijn zo snel, dat er zelfs voor alle leeftijdscategorieën ook nog minimarathons werden gehouden. Er werden maar liefst 65 pr’s gereden. 


Enthousiast

Alle clubkampioenen zullen op het RIJC Event van 13 april de medailles in ontvangst nemen. Samen met Trainings Groep Bollenstreek werd dit kampioenschap gehouden en ook de G- (gehandicapte) schaatsers uit Katwijk deden hier voor het eerst aan mee. Iedereen werd hartstochtelijk toegejuicht en keurig begeleid door de trainers. De minimarathons waren een spectaculair slotstuk van zeer geslaagde clubkampioenschappen. 


Met de pr’s van de districtswedstrijden in Haarlem en de afgelopen recordwedstrijden op de Uithof kwam de RIJC op maar liefst 392 persoonlijke records uit. De RIJC kan terugzien op een zeer geslaagd schaatsseizoen.


n Rijnsburger doneert paaspresentjes

Gift n Bestuurslid Patrick Vermeulen nam vorige week dinsdag in Honselersdijk 130 paaspresentjes voor de vrijwilligers van de dierenambulance in ontvangst. Die werden aangeboden door de directeur van het Rijnsburgse bedrijf Van Duyvenvoorde Flowers & Plants.

"We zijn heel blij met deze gift. Wij kunnen de steun van ondernemers goed gebruiken', liet Patrick weten. 

Na drie jaar met een financieel verlies, hebben wij helaas ook dit jaar nog geen sluitende begroting. Daarom maken wij plannen om onze kosten te beperken en onze inkomsten te vergroten en om meer ondernemers, die maatschappelijk betrokken zijn, aan ons werk te binden door ‘Vriend' of ‘Sponsor' van onze stichting te worden. De aandacht voor dieren en dierenwelzijn zien wij toenemen. Dat merken wij aan het feit dat wij vanaf dit jaar voor het eerst alle 8 regionale gemeenten ons financieel zijn gaan steunen en dat het aantal donateurs weer licht gestegen is, evenals het aantal vrijwilligers. Dit alles geeft ons een heerlijk lentegevoel'.

Paaspresentjes voor de vrijwilligers van de dierenambulance. | Foto: pr.