De Kuikenloop is een sponsorwandeltocht van 5 km ten bate van Stichting KIKA. | Foto: pr
De Kuikenloop is een sponsorwandeltocht van 5 km ten bate van Stichting KIKA. | Foto: pr Foto: pr

Op zaterdag 10 juni

Nog enkele startbewijzen voor Kuikenloop beschikbaar

Was de Kippenloop met 6.000 aanmeldingen op 21 februari al volgeboekt, voor de Kuikenloop, de wandeltocht voor kinderen en jongeren tot en met 14 jaar, zijn nog startbewijzen beschikbaar. Voor de Kuikenloop is geen inschrijfgeld verschuldigd; er wordt van de kinderen verwacht dat zij hun sportieve prestatie laten sponsoren.

De Kuikenloop is een sponsorwandeltocht van 5 km ten bate van Stichting KIKA. Voor veel kinderen is het heel gewoon dat ze gezond opstaan, naar school kunnen gaan en kunnen sporten. Voor kinderen met kanker kunnen dat vaak niet.

Geld voor onderzoek is heel belangrijk. De ziekte is bij kinderen vaak goed te behandelen. Zo'n 90 tot 95 procent van hen geneest.

Haal je €30,00 of meer aan sponsorgeld op, dan ontvang je aan de start een gave Kuikenloop zonnebril. Maar als je nog meer sponsorgeld op haalt, dan maak je kans op een heuse Playstation, op vrijkaarten voor speelpark Oud Valkenveen of Linnaeushof.

Organisatie hoopt veel kinderen te begroeten

De opbrengst van de Kuikenloop was vorig jaar naar liefs €130.000.

Natuurlijk hoopt Stichting Katwijk Wandelmarathon, de organisator van de Kuikenloop, ook dit jaar weer veel kinderen aan de start te begroeten. En dat er opnieuw een mooi bedrag voor Stichting KIKA bij elkaar gewandeld wordt.

Tijdens de wandeltocht krijgen de kinderen gratis allerlei lekkers: drinken, een krentenbol, fruit en een lekker ijsje.

Medaille en bloemen

Aan de finish ontvangen de jonge deelnemers een medaille. En natuurlijk worden ze bij de finish met bloemen binnengehaald door familie of vrienden.

Bij bloemenkraam 'De Kip' in de Princestraat zijn fraaie boeketten te koop voor een prikkie, ook voor mensen die niet aan de Kippen en Kuikenloop deelnemen.

Op dit moment zijn al 900 'Kuikens' aangemeld.

Daar zijn scholen en verenigingen die aan de start zullen nog niet bij opgeteld.

Startbewijzen zijn verkrijgbaar bij:

Running Center Katwijk, Princedwarsstraat 2a, VVV Katwijk, Kon. Wilhelminastraat 9 en Zorg en Zekerheid Katwijk, Dwarsstraat 19.