Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Katwijk wil drones én woningen combineren

03 januari 2017

Het college van burgemeester en wethouders (b&w) wil op voormalig vliegveld Valkenburg een testlocatie voor drones én woningen. Uit een verkenning blijkt dat een combinatie van beide mogelijk moet zijn. Katwijk had zijn voorkeur over de invulling van Locatie Valkenburg nog niet eerder uitgesproken.

De gemeente Katwijk, het Rijksvastgoedbedrijf en de provincie Zuid-Holland zien alle drie een zogenoemde Unmanned Valley wel zitten. ‘De ligging in de Randstad biedt toegang tot de vele kennisnetwerken in de directe omgeving. De vestiging van zo’n nieuwe high tech-sector levert rond de 2.000 banen op en is daarmee van groot economisch belang voor de hele regio’, laat wethouder Klaas Jan van der Bent weten.

De testlocatie mag geen nadelige gevolgen hebben voor de woonwijk en de directe omgeving. Gebeurt dit wel, dan is de ontwikkeling van een Unmanned Valley van de baan. De nog niet gebruikte ruimte kan dan weer gebruikt worden om ruimte te bieden aan andere onderdelen van het project Locatie Valkenburg of ontwikkelingen die dan spelen.

Woningen

De komst van woningen op die locatie staat volgens het college in ieder geval vast. In de komende jaren moeten er 5.000 woningen gebouwd worden. B&W komt in het eerste kwartaal van 2017 met een voorstel zodat er op korte termijn gestart kan worden met de bouw van de eerste huizen. Tegelijkertijd wordt er ruimte geboden aan de ontwikkeling van een testcentrum voor drones.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer