Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Drone-experts tonen mogelijkheden op Locatie Valkenburg

20 april 2017

Experts op het gebied van drones en onbemande systemen hebben vandaag in de Theater Hangaar op voormalig vliegkamp Valkenburg op verzoek van de gemeente Katwijk, demonstraties en presentaties gegeven.

De gemeente wilde de aanwezigen een kijkje geven in de wereld van drones en de mogelijkheden laten zien die er liggen voor een Unmanned Valley op Locatie Valkenburg.

Op de bijeenkomst werden door experts onder andere uitleg gegeven over de regelgeving en toekomstbeelden waarbij Unmanned Valley Valkenburg centraal staat. Ook vertelden verschillende bedrijven over hun interesse in de locatie, die zij graag als testcentrum willen gebruiken.

Stichting Unmanned Valley

Het college van burgemeester en wethouders (b&w) heeft zich eerder al positief uitgesproken over een testlocatie voor drones gecombineerd met woningen op Locatie Valkenburg. B&W wil zich daarom aansluiten bij Stichting Unmanned Valley. Die moet er zorg voor dragen dat het buiten testen van drones op Valkenburg veilig gebeurt en geen negatieve impact heeft op de leefomgeving. De stichting waarborgt daarnaast de neutraliteit van het testcentrum zodat alle gebruikers onder dezelfde voorwaarden gebruik kunnen maken van de voorzieningen. Als laatste speerpunt wil de stichting de vertrouwelijkheid van bedrijfskennis waarborgen.

Katwijk krijgt bij deelname een beslissende stem over besluiten die worden genomen. De gemeente draagt 15.000 euro bij aan het startkapitaal van de stichting. 

De gemeenteraad spreekt vanavond tijdens de raadsvergadering over de deelname aan Stichting Unmanned Valley.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer