Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Andreas College schenkt acht mille aan stichting Edukans

18 april 2017

Johan Stevens, directeur van Stichting Andreas College, heeft vorige week donderdag een cheque ter waarde van 8.000 euro overhandigt aan Henk van de Leen, vertegenwoordiger van stichting Edukans. Het bedrag is opgehaald doormiddel van diverse acties georganiseerd door leerlingen en docenten van Pieter Groen, Vakcollege Rijnmond en Limes Praktijkonderwijs.

Vanuit de overtuiging dat het krijgen van goed onderwijs de sleutel is tot ontwikkeling en persoonlijke groei, steunt Stichting Andreas College de acties van Edukans.

In de afgelopen twee schooljaren hebben Pieter Groen, Vakcollege Rijnmond en Limes Praktijkonderwijs diverse acties uitgezet om geld in te zamelen voor stichting Edukans. Zo hebben leerlingen deelgenomen aan een sponsorloop, werden diverse artikelen verkocht en is een Rad van Fortuin georganiseerd.

Going Global

Naast het opgehaalde bedrag heeft Stichting Andreas College ook gedoneerd in de vorm van personeel en kennis. Er zijn vorig jaar drie leerlingen en een docent naar Ghana geweest voor het project 'Going Global'. Zij hebben, samen met leeftijdsgenoten in Ghana, gewerkt aan het thema 'life skills'; het leren van elkaar. Docent, mevrouw van der Put, heeft lesgegeven en workshops verzorgt voor de docenten in Ghana over active learning.

Ook Johan Stevens, directeur van Stichting Andreas College heeft met eigen ogen gezien hoe stichting Edukans te werk gaat. Hij heeft vorig jaar deelgenomen aan het project 'World Teacher' in Ghana. In dit project stond wederzijds leren centraal. Hij heeft daar collega's gecoacht en workshops verzorgd.

Edukans

Stichting Edukans steunt onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Ze werken aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerd docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren. Ze organiseren diverse projecten waarbij Nederlandse professionals (studenten en docenten) onder begeleiding kennis uitwisselen met onderwijsprofessionals in ontwikkelingslanden.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer