Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Toveren met wol

06 februari 2017

De Commissie Educatie van het Katwijks Museum organiseert op zaterdag 18 februari weer een jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd.

Toveren met wol. Wat is dit eigenlijk? Onder leiding van Petra van den Berg gaan de kinderen hiermee aan de slag. Natuurlijk nemen ze eerst een kijkje in het museum om ideeën op te doen voor de bloemen, armband of keykoord van wol. Ook luisteren ze naar een verhaal en daarna mogen ze vilten. Maar hoe doe je dit? 

Vilten doe je met behulp van wol. Wol is er in allerlei kleuren. Je legt eerst de wol uit. Verder gebruik je ook zijde en andere vezels totdat je tevreden bent met je bloem, armband of keykoord.

Daarna ga je vilten met behulp van water, zeep en je handen totdat er een stevige stof is ontstaan. Uitspoelen en drogen en daar heb je jouw creatie. Doe deze dag kleren aan die nat mogen worden.

En het leuke is: het lukt altijd, na het vilten ziet het er weer anders uit dan je dacht. Het eindresultaat is altijd een verrassing. Toveren dus.

Reserveren

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij Jeannette de la Parra via het emailadres: educatiekatwijksmuseum@gmail.com. De volgende jeugdactiviteiten zijn op 15 maart en 22 maart met workshops modelbouw te boeken via www.welzijnskwartier.nl.

Meer Activiteiten nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer