Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Tentoonstelling kleindierensport Ko-Plu-Ko

Kleindieren-tentoonstelling-Katwijk
03 januari 2017

Kleindierensportvereniging Ko-Plu-Ko houdt volgende week weer zijn jaarlijkse tentoonstelling bij tuincentrum De Uiver. Het is door de jaren heen een traditie geworden. De naam Ko-Plu-Ko staat voor Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Katwijk en omstreken.

De leden van Ko-Plu-Ko beijveren zich door selectie en bestuderen van erfelijkheidsfactoren dieren te fokken die uiterlijk zoveel mogelijk voldoen aan op de raskenmerken, zoals die die voor een bepaald ras zijn vastgesteld.

Bij een bezoek aan een tentoonstelling kan men zich ook nauwelijks voorstellen dat de daar geshowde in hun uiterlijke verscheidenheid uiteindelijk afstammen van het wilde konijn de wilde hoen of de wilde duif, zoals in de vrije natuur rondloopt of vliegt.

Variëteit

Eeuwenlang zijn er mensen bezig geweest om de variëteit die thans bestaat te krijgen. Wat zou het zonde zijn als dit ooit verloren gaat, want het is duidelijk dat deze hobby erg onder druk staat.

Het wordt voor de liefhebbers steeds moeilijker hun dieren te houden. Je krijg steeds andere regels, wat minder tolerante buren, andere leefpatroon, zoals vaker op vakantie en dan is het moeilijk iemand te vinden om de dieren te verzorgen. De expositie is volgens het bestuur en leden zeer de moeite waard waar zijn te bezoeken en zij hopen velen te verwelkomen tijdens de tentoonstellingsdagen: donderdag 12 januari van 20.00-21.00 uur; vrijdag 13 januari van 09.00-18.00 uur; en zaterdag 14 januari van 09.00-17.00 uur.

Meer Activiteiten nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer