Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Reünie in Scum

14 maart 2017

Lang geleden, in de jaren tachtig van de vorige eeuw, ontstond uit een groepje jongeren dat Katwijk onveilig maakte een jongerencentrum. Na diverse omzwervingen gunde gemeente Katwijk deze jongeren, bij wijze van proef een oud kruithuisje aan de rand van de gemeente, ver weg van de gewone burgerij. Na wat verbouwen ontstond hieruit in 1984 het jongerencentrum Scum. De rest weten we allemaal.

Katwijk groeide, de rand van Katwijk schoof op. Voor ze het wisten stond het gebouw midden in een woonwijk. Niet de meest ideale combinatie een woonwijk en hardrockconcerten. Tijd om te verhuizen. In 1992 werd een nieuw gebouw betrokken aan de parkeerplaats Noordduinen. Daar staat het nu nog steeds. Een tikje out of date en iets te klein, maar nog steeds net als vroeger gerund door vrijwilligers die er hun ziel en zaligheid in steken. Nu in 2017 is het weer tijd voor een feestje een reünie op zaterdag 18 maart. Het idee is om iedereen die de metaltak van Scum een warm hart toedraagt - bezoeker én vrijwilliger - uit te nodigen om samen een ouderwets Scumfeestje te bouwen. De oude en huidige vrijwilligersgroep elkaar eens op de ouderwetse manier te laten ontmoeten.

Een reünie zonder muziek kan en mag niet. De band Tributör uit het zuiden van Nederland bestaat uit 5 ervaren muzikanten die er simpelweg voor gekozen hebben hun favoriete 70'er & 80'er jaren heavy metal, classic rock & hard rock klassiekers te spelen. Voor een avondje gouwe ouwe heavy krakers, waar de nostalgie vanaf druipt alsof de klok ruim 30 jaar wordt teruggezet, moet je bij Tributör zijn.

Bijzaak vinden wij; de hoofdzaak moet zijn oude bekenden weer eens te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. Oude banden te vernieuwen en nieuwe te smeden. Metal is de gemeenschappelijke noemer.

Zaterdag 18 maart, zaal open 20.30 uur, Scum, Noordduinseweg 3, leeftijd: 18+. Entree: 5 euro (in de voorverkoop op www.scumkatwijk.nl); aan de deur 7,50 euro.

Meer Activiteiten nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer