Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Expositie Noordhuis en Hogewoning

08 februari 2017

De Katwijkse illustrator en ontwerper Bert van der Meij heeft afgelopen zaterdag in aanwezigheid van ruim honderd genodigden, de tentoonstelling geopend van de Katwijkse kunstenaars Dick Hogewoning en Jan Noordhuis.

In zijn geanimeerde speech verwees Bert onder meer naar de rijke geschiedenis die kunst in Katwijk inneemt. Zo maakten Dick en Jan in de jaren '70 en '80 deel uit van het kunstenaarscollectief 't Pandje. Hun atelier bevond zich op de hoek van de Lijdweg en de Dwarsstraat in Katwijk. Al snel verwierven de leden van 't Pandje ook buiten de regio naam en faam met etsen, schilderijen en foto's.

Mystiek

Nu, veertig jaar later, exposeren Dick Hogewoning en Jan Noordhuis opnieuw samen en tonen zij een overzicht van hun werk. Geïnspireerd door de mystiek van oude culturen, mummies en scheepswrakken maakt Jan materieschilderijen. Daarnaast maakt Jan ruimtelijk werk, het zijn drieluiken, gebaseerd op louter fantasie, 'Spielerei' met vondsten. Ook het vrouwelijk naakt is een geliefd thema. De schilderijen laten figuren zien die voluit vrouw zijn, omringd met een zekere mystiek.

Het werk van Dick kent momenteel twee hoofdthema's: zandschilderijen en naakten. De zandschilderijen ademen een sfeer die doet denken aan vervlogen en verstilde tijden. Bij de naakten speelt het element humor een uitnodigende rol.

De expositie duurt tot en met maandag 17 april en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur bezichtigd worden bij Woonwinkel Baalbergen, Ambachtsweg 13 in Katwijk.

Meer Activiteiten nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer