Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Expositie Gerard Brouwer verlengd

16 januari 2017

De expositie van het werk van Gerard Brouwer, sinds 26 november in het Katwijkse DunaAtelier te zien, wordt mede door de grote belangstelling ondanks de weersomstandigheden verlengd tot 5 maart.

Op de tentoonstelling zijn beelden van Gerard Brouwer te zien. Daarnaast ook schilderijen uit de collectie van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk.

Gerard Brouwer, afkomstig uit Katwijk, maakte veel bronzen sculpturen die te zien zijn in de openbare ruimte door heel Nederland. Zijn beelden zijn sober van aard en tonen onderwerpen uit het dagelijks leven. Gegoten in brons geeft het oppervlak ruimte aan het spel van licht en schaduw, wat levendigheid aan de beelden geeft.

Beelden

Wie kent ze niet? In Katwijk staat er een aantal zoals de Schaatsenrijders bij de Roskambrug en de Zeelui wachtend op vertrek in de Tramstraat. Ook in Leiden, bij de markt: een koopman, een visverkoper en een bloemenhandelaar. Het zijn kleinplastieken in gips en brons en grotere exemplaren waaronder zijn laatste beeld, Maatjes ook wel Haringeters genoemd.

Alles wordt nu een maand langer tentoongesteld in het DunaAtelier, hoek Boulevard/Voorstraat. Vrijdag tot en met zondag geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

De schilderijen zijn net als veel van de beelden te koop. De schilderijen zijn door de jaren heen geschonken door de Plein Air kunstenaars die jaarlijks op uitnodiging in de Katwijkse buitenlucht komen schilderen.  

Opbrengst

Op termijn verhuist het DunaAtelier naar het nieuwe Duinplein aan de Boulevard. De opbrengst van de schilderijen is bestemd voor de kelder die nodig is voor onder meer opslag op deze nieuwe locatie. Verder zijn er nog andere mogelijkheden om de stichting financieel te ondersteunen, zoals door de aanschaf van obligaties en een jaarlijkse bijdrage als “vriend”.

Verdere informatie hierover: info@dunaatelier.nl

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl

 

Meer Activiteiten nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer