Afbeelding

Grasshoppers Heren 1 verliest finale

Sport Sport

De heren van Solar Grasshoppers speelde op zaterdag 13 mei de finale van het Nederlands kampioenschap NBB finals in Zwolle. Circa 120 man publiek was mee naar de finale op neutraal terrein van het Landstede sportcentrum. In het prachtige eredivisie stadion had de VU20 de titel in het begin van de middag gewonnen. Zou het ook de heren in hun eerste promo finale gaan lukken?

De heren begonnen de wedstrijd sterk via Jaco Van Rhijn, Sjoerd va Vilsteren en Jesper Jobse 11-3 voorsprong. Via een dunk van Sjoerd van Vilsteren na de time out werd het 13-3. Vanaf dat moment vonden de Lions uit Landsmeer beter de ring en stond het na tien minuten 18-19.

Beide ploegen beginnen het tweede kwart nerveus en scoorde niet. De wedstrijd ging gelijk op tot 29-29 via Jesper Jobse en Youri van der Linden. Na time out van Landslake vielen de driepunts schoten en inside scores waar Sjoerd van Vilsteren met een bonus score de ruststand op 32-35 zet.

In het derde kwart breid de mannen van Landsmeer de voorsprong uit door beter met de kansen om te gaan. Jesper Jobse pakt met een stel en bonus de Katwijkers terug op 41 -42 wat het luidruchtig meer gereisde publiek zeer waardeerde. Lions weet steeds de ruimte te vinden of rond af met een driepunter waar de Katwijkers geen antwoord op hadden. Landsmeer breidde de stand op het scorebord na 30 minuten uit naar 50-62.

In het vierde kwart startte de mannen met aantal missers op rij en Lions ging door waar het derde kwart mee begonnen was. Er waren veel fouten voor nodig op hen af te stoppen en Lions bleef scoren. Ondanks driepunters van Jesper Jobse en inside scores van Sjoerd van Vilsteren was de achterstand niet meer in te halen en won Landslake verdiend de finale met 68-89.

De mannen van Solar systemen Grasshoppers bedanken het meegereisde publiek om het team aan te moedigen. Ook alle vrijwilligers en sponsoren die het team gedurende het seizoen geholpen hebben, worden ontzettend bedankt om deze tweede plaats in de promotie divisie (hoogste amateur klasse) mogelijk te maken.