Afbeelding

Sportiff Grasshoppers naar halve finale play-offs

Algemeen

Sportiff Grasshoppers heeft de halve finale gehaald in de play-offs om het Nederlands kampioenschap. In sporthal de Kooi in Bemmel behaalde de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs net als afgelopen zaterdag een regelmatige en ruime overwinning op QSTA United.

Sportiff Grasshoppers pakt al snel de leiding en via 3-13 halverwege wordt het eerste kwart, waarin met name Alissa van der Plas, Lotte van Kruistum en Rosalie Aandewiel zich aanvallend laten gelden, afgesloten met een ruime voorsprong (10-24).

In de 2e periode weet Sportiff Grasshoppers de voorsprong met scores zowel van afstand als onder het bord verder te vergroten en bij een stand van 25-46 zoeken de teams de kleedkamers op.

Ook na de pauze kan Grasshoppers verder uitlopen. Na een 18-2 run zorgen rake driepunters van achtereenvolgens Rosalie Aandewiel, Fleur Kuijt, Sonja Kuijt en Mia Hordijk voor een voorsprong van bijna 40 punten aan het eind van het derde kwart (33-72).

De voorsprong van Sportiff Grasshoppers loopt steeds verder op. Liselot Kulk zet 41-87 op de teller en via de laatste scores van Angela van der Pol staat er bij het laatste fluitsignaal een 43-99 stand op het scorebord.

Periodestanden: 10-24; 15-22; 8-26; 10-27.

Scores: Lotte van Kruistum 27 (+8 reb), Rosalie Aandewiel 20, Mia Hordijk 9 (+6 st), Liselot Kulk 9 (7 reb, +6 ass), Alissa van der Plas 8 (+13 reb, 6 ass), Sonja Kuijt 6, Ilse Kuijt 6, Karin Kuijt 5 (+8 ass), Fleur Kuijt 5, Angela van der Pol 4, Sofie Kuijt.

De tegenstander in de halve finale, in een best-of-five serie, is Triple Threat uit Haarlem dat Binnenland versloeg met 2-0. De eerste 2 wedstrijden zijn in Katwijk en vervolgens staan 2 wedstrijden gepland in Haarlem. Een eventuele 5e wedstrijd is dan weer in Katwijk.