Direct na sluiting van het stembureau worden de stemmen geteld, zoals hier op het gemeentehuis. | Foto: archief
Direct na sluiting van het stembureau worden de stemmen geteld, zoals hier op het gemeentehuis. | Foto: archief Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Gemeente zoekt tellers voor stembureaus op 6 juni

Algemeen

De gemeente Katwijk is naarstig op zoek naar tellers voor de stembureaus op donderdag 6 juni, de dag van de verkiezingen voor het Europees Parlement en van het lokale referendum.

Er zijn in totaal 320 tellers nodig en de gemeente zoekt er nog 135. Op de gemeentesite doet de gemeente een oproep. ‘We zijn op zoek naar mensen die willen helpen met het tellen van de stemmen. Bent u 18 jaar of ouder, behulpzaam, nauwkeurig, kiesgerechtigd en bent u geen kandidaat? Meld u dan aan.’

Het gaat om een paar uurtjes stemmen tellen. De tellers worden vanaf 20.45 uur verwacht op het stembureau. Vanaf 21.00 uur worden worden de stemmen geteld en dat duurt meestal twee tot drie uur. Er staat een vergoeding van 60 euro bruto tegenover. 

Niet alleen de stemmen voor het Europees Parlement moeten geteld worden, maar ook de stemmen van het eerste referendum in Katwijk. Dat is het referendum met de titel ‘Meer betaalbare woningen door uitbreiding parkeerregulering’. Dat referendum is overigens niet bindend, maar raadgevend.

Belangstellenden voor het stemmentellen kunnen zich via www.katwijk.nl aanmelden.

Uit de krant