‘Alles samen doen en delen’ en ‘Eerlijk en lief zijn voor elkaar’. Daar hebben Gerrit en Corrie zich altijd aan gehouden. | Foto: Piet van Kampen
‘Alles samen doen en delen’ en ‘Eerlijk en lief zijn voor elkaar’. Daar hebben Gerrit en Corrie zich altijd aan gehouden. | Foto: Piet van Kampen

Huwelijksboot echtpaar Kuijt meert aan bij mijlpaal

Algemeen

Gerrit Kuijt (80) en Corrie Kuijt-van Duijn (77) stapten op 2 mei 1959 in het huwelijksbootje, dat na zestig jaar geen averij heeft opgelopen. Het diamanten echtpaar blikt in de Sjanshoek van Overduin terug op hun leven 'dat een heel mooi leven was' zoals beiden het volmondig eens zijn.
 

De zee en het water liep als een rode draad door het leven van Gerrit heen. Naast zijn beroep had hij een grote passie en dat was zeilen met zijn eigen boot. 'We gingen naar het IJsselmeer en voeren van haven tot haven', vertelt de diamanten bruid. 'De tocht naar Dover in Engeland en later naar Frankrijk was echt geweldig. Ik vind zeilen fantastisch', uit Gerrit zijn grote liefde voor zijn boot en de zee.
 

Zowel de huwelijksboot als de zeilboot voeren de juiste koers voor het paar dat nog steeds gek is op elkaar. Gerrit: 'Alles samen doen en delen'. Corrie: 'Eerlijk en lief zijn voor elkaar'.

Twee levenswijsheden die de basis vormden voor een lang en gelukkig huwelijk. Het diamanten huwelijksfeest werd- het kan bijna niet anders- op het water in een partyboot met de hele familie gevierd.
 

Lees meer over dit jubilerende bruidspaar in De Katwijksche Post van donderdag 9 mei. 

 

Uit de krant