Cem Sahin viert zijn doelpunt tegen Ajax. | Foto: OrangePictures

Quick Boys kan weer winnen

Algemeen

Quick Boys kwam tot winst in de uitwedstrijd tegen Ajax. In de loop van de eerste helft namen de blauw-witten voorsprong, Ajax herstelde al snel de schade. In de tweede helft ontwikkelde Quick Boys zich meer en meer tot de bovenliggende partij. Jesse van Nieuwkerk kopte zijn team naar eindelijk weer een winstpartij.

Quick Boys ving de wedstrijd aan met de harde wind in de rug, maar wist daar weinig voordeel uit te putten. Ajax kwam ondanks de harde tegenwind goed uit de startblokken, maar wist niet gevaarlijk te worden. Pas na bijna een kwartier spelen leek Quick Boys voor de eerste keer in de wedstrijd gevaarlijk te worden toen de blauw-witten na een overtreding op Dennis Kaars net buiten het strafschopgebied een vrije schop mochten nemen. Raymond Baten plaatste een schot over het doel.

Een paar minuten later leek Ajax aan de andere kant van het veld gevaarlijk te worden toen Mohamad Mahmoed onnodig balverlies leed. Ten koste van een hoekschop voorkwam doelman Van der Helm schade voor zijn team. Die hoekschop bleef zonder gevolgen. Halverwege de eerste helft mocht Quick Boys weer een vrije schop nemen na een overtreding op Cem Sahin. Vanaf net buiten het strafschopgebied plaatste Raymond Baten de bal nipt over het doel. Een paar minuten later leek Quick Boys alsnog op voorsprong te komen. Op aangeven van Jesse van Nieuwkerk tikte Dennis Kaars de bal rakelings over het doel.

Het zou Quick Boys verweten kunnen worden dat de blauw-witten met de harde wind in de rug doelman Veenboer te weinig hadden getest. Mark de Kruijs probeerde het, hij plaatste de bal naast het doel. Met nog een kleine tien minuten tot de rust probeerde Cem Sahin het ook van afstand, zijn geplaatste schot verdween onhoudbaar langs doelman Veenboer in het doel. Eindelijk had Quick Boys voorsprong genomen, al zouden de blauw-witten daar maar kort van kunnen genieten.

Binnen een paar minuten wist Ajax via een van de linkerflank opgezette aanval de score weer gelijk te trekken. Ralph Jurka liet de gelijkmaker aantekenen. De blauw-witten herstelden zich snel van deze tegenvaller. Met nog een paar minuten op de klok plaatste Cem Sahin een vrije schop die door doelman Veenboer tot hoekschop werd verwerkt. Uit die hoekschop leek Jesse van Nieuwkerk gevaarlijk te worden, zijn kopbal werd voor de doellijn weggewerkt. Met een 1-1 tussenstand gingen beide tegenstanders rusten.

Of er met zo'n harde wind sprake kan zijn voordeel is de vraag, in ieder geval waren de rollen in de tweede helft omgedraaid. Quick Boys had nu de harde wind tegen. Ajax zette aan. Al snel voorkwam Joey Ravensbergen een achterstand voor zijn team door de inzet van een tegenstander voor de doellijn weg te werken. Aan de andere kant van het veld wist ook Quick Boys het Ajax moeilijk te maken toen na tien minuten spelen paniek ontstond in het strafschopgebied van doelman Veenboer. De Ajax defensie kon de bal niet wegwerken, meerdere blauwwitte spelers wisten niet te profiteren. In deze wedstrijdfase kreeg ook Ricardo Fransberg aan de andere kant van het veld kans zijn team op voorsprong te zetten, ook hij wist niet te profiteren.

Toch trok Quick Boys het initiatief meer en meer naar zich toe. Bijna halverwege de tweede helft resulteerde dat in de voorsprong van Quick Boys. Mark de Kruijs vond vanaf de linkerflank Jesse van Nieuwkerk, die koppend doelman Veenboer het nakijken gaf. Direct na zijn doelpunt werd Van Nieuwkerk naar de kant gehaald voor Bert Steltenpool.

Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker, al waren de Amsterdammers inmiddels de onderliggende partij in de wedstrijd geworden. Quick Boys wilde mee maar wist het doel niet meer te vinden. Bij Quick Boys vonden nog twee wissels plaats. Eerst maakte Koen van Liempt zijn debuut in de blauwwitte hoofdmacht, hij verving Cem Sahin. Met het eind van de wedstrijd al in zicht moest invaller Steltenpool na een aanvaring met doelman Veenboer het veld geblesseerd verlaten. Steltenpool werd vervangen door Lars Oudshoorn. Ook voor hem het debuut in de blauwwitte hoofdmacht.