Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Geen extra camera's in centrum

Algemeen

Burgemeester Cornelis Visser vindt het niet nodig om extra cameratoezicht in het centrum van Katwijk aan Zee te plaatsen. Visser wil de camera's alleen inzetten als laatste redmiddel.

 
 

In het centrum hangt al een aantal camera's die onder andere toezicht houden op vandalisme, overlast en criminaliteit. Camerabeelden zorgden onlangs nog voor het opsporen van 'een fietsenbende' uit Polen. Dankzij goede camerabeelden kon de bende, die er met een aantal fietsen in het centrum vandoor ging, opgepakt worden.

Geen aanleiding

Volgens Visser is er op dit moment geen aanleiding voor extra camera-inzet.

Opmerkelijk

Opmerkelijk, vindt een aantal raadsleden tijdens de raadsvergadering vorige week donderdag. Tijdens die vergadering werd gesproken over de veiligheidscijfers. In een factsheet van de politie over die cijfers staat dat uitbreiding van het cameratoezicht 'een welkome aanvulling zou zijn ter handhaving van de veiligheid'.

Hangjongeren

De politie pleit voor extra toezicht in de Princestraat en op het Andreasplein. Op die plekken is veel overlast van hangjongeren. De politie ziet vooral een toename van het aantal meldingen van overlast op het plein tijdens en na het horecabezoek.

De burgemeester heeft regelmatig overleg met de politie over de veiligheid in de gemeente. 'De overlast is op dit moment redelijk stabiel', legt Visser uit. 'Ik ga af op de actuele situatie. Er zijn geen signalen van verslechtering.' Visser houdt de overlast in de gaten, maar gaat niet over tot extra maatregelen.

Uit de krant