Brainstorm nu ook in Katwijk actief.
Brainstorm nu ook in Katwijk actief.

Kinderclub voor hoogbegaafdheid

Algemeen

In Hillegom bestaat er onder de naam 'Brainstorm' al langer een speelmiddag voor hoogbegaafde kinderen. Initiatiefneemster Marjanne van Dijk bracht het concept eind vorig jaar naar haar geboortedorp Katwijk. Het idee is eenvoudig: één keer in de twee weken ontmoeten (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen elkaar om te knutselen, spelen en te ontdekken.



Na een aantal woensdagen succesvol proefdraaien, werd afgelopen dinsdag in De Burgt Rijnsburg met de overdracht van een banner aan Lisette van der Maden - één van de trekkers van de Katwijkse afdeling van de hoogbegaafdheid kinderclub - het officiële startschot voor Brainstorm Katwijk gegeven. Aansluitend luisterde een bomvolle zaal aandachtig naar de lezing van Marieke van der Zee, specialist in opvoedvaardigheden, die Brainstorm in samenwerking met het CJG had georganiseerd.


De eerstvolgende (voorlopig tweewekelijkse) bijeenkomsten van Brainstorm Katwijk zijn op 25 april en 9 mei van 16.00-18.00 uur in het clubgebouw van de ijsvereniging aan de Goerie. Hoogbegaafde kinderen met een basisschoolleeftijd worden van harte uitgenodigd om langs te komen.

Voor de deelnemers is er knutselmateriaal en limonade, voor de ouders koffie en thee. Deelname: één euro per kind.

Meer info? kinderclubbrainstorm@hintnzh.nl

Uit de krant