Een van de werken op de expositie van Pictura.
Een van de werken op de expositie van Pictura. Foto: pr

Expositie Pictura in Museum Veldzicht

Algemeen

De Katwijkse kunstschildersvereniging Pictura exposeert op zaterdag 21 april en zondag 22 april in streekmuseum Veldzicht in Noordwijk, samen met de boerenmarkt.

De Pictura Katwijk viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Dat gebeurt met verschillende activiteiten door het gehele jaar heen.

Op zaterdag 21 april is Pictura aanwezig in Veldzicht Noordwijk op de boerenmarkt, een groot opgezette markt met producten uit de streek die in Veldzicht in de buitenlucht wordt gehouden van 10.00-17.00 uur.

In de bollenschuur hangen de werken van Pictura en enkele leden zullen ter plekke gaan schilderen. De meeste werken zijn ook te koop. Toegang tot de tentoonstelling is gratis. Op zondag is de expositie geopend van 14.00-17.00 uur.

De werken zijn een compilatie van nieuwe en oude werken die de laatste jaren zijn gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, variërend van olieverf, tot aquarel en acryl met als gevolg, verschillende stijlen zoals realistisch, naturalistisch, impressionistisch en abstract.

Streekmuseum Veldzicht, Herenweg 114, Noordwijk, openingstijden, zaterdag 21 april 10.00-17.00 uur, zondag 22 april 14.00-17.00 uur.

Uit de krant