Burgemeester Visser heeft de vrijwilligers gehuldigd en toegesproken.
Burgemeester Visser heeft de vrijwilligers gehuldigd en toegesproken. Foto: pr

Vrijwilligers van VVN in het zonnetje

Algemeen

Paul Houwelingen en Pieter en Ria de Vreugd werden vorige week donderdag verrast met een oorkonde en een speld van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Ook Hannie Mulder, voorzitter van VVN Katwijk, ontving die eerbetuigingen uit handen van burgemeester Cornelis Visser.

 

Het eerste drietal werd in het zonnetje gezet omdat zij voor de twintigste keer het praktisch verkeersexamens voor basisscholen organiseerden. Mulder omdat zij na bijna twintig jaar stopt als voorzitter, maar nog wel betrokken blijft bij VVN Katwijk.

Gerard Bol van het bestuur van VVN Katwijk sprak ook nog Margreeth van der Kwaak en Dirk van Duijn toe. Van der Kwaak coördineert al zo'n tien jaar in Rijnsburg de praktische verkeersexamens, de jaarlijkse dode hoek-les en de fietsverlichtingscontrole samen met vele vrijwilligers vanuit de basisscholen.

Van Duijn is de 'bordjesman' die elk jaar zorgt dat de aanwijsbordjes voor de fietsroute bij het verkeersexamen goed hangen en blijven hangen.

'We mogen zuinig en trots zijn op onze vrijwilligers. Ze zetten zich immers in voor iets wat we allen heel belangrijk vinden in Katwijk… verkeersveiligheid!', aldus Bol.

Meer info op www.katwijk.vvn.nl

Uit de krant