Gretig spel van Valken '68 werd beloond. Foto: Saam de Mooij

Valken'68 pakt laatste kans op titel

Algemeen

3-2 winst tegen koploper Die Haghe

Zes punten was het gat voor de wedstrijd die koploper Die Haghe voorstond op de nummer twee Valken'68.

Valken'68 moest zaterdagmiddag jl. van Die Haghe winnen om het gat te dichten tot drie punten en om nog enige hoop op de titel te hebben. Een uitglijder van die Haghe in de laatste vier wedstrijden zou deze hoop kunnen omzetten in een echte titelrace. Een race want bij gelijke stand is het doelsaldo beslissend voor het kampioenschap.

Voor de aftrap werd door de Valken'68 selectie de veel te jong gestorven Sander Molenaar herdacht. Getooid in het "You never walk alone" werd er bij het overlijden van Sander Molenaar stilgestaan.

Laatste kans

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat de spelers van Valken'68 beseften dat het de laatste kans was om nog voor de titel te kunnen gaan. Met een verzorgde opbouw zocht Valken'68 de aanval en koos Die Haghe het concept van stug verdedigen en de lange bal naar voren. In de 7e minuut was de bal uit een afgeslagen Valken'68 corner de prooi van Jaap van der Plas. Snoeihard haalde hij van 20 meter uit en liet Die Haghe keeper Bas Drost kansloos (1-0). Een aanval via Jaap van der Plas mondde tot tweemaal toe uit in een goede scoringskans voor Jaco van der Bent en Matthijs de Mooij op de 2-0. Toch viel deze 2-0 niet voor rust. Met twee gele kaarten hield Die Haghe voor rust de schade beperkt. Rust 1-0.

Na rust was er een kopballetje van Arjan Haasnoot die voor het eerste Valken'68 gevaar zorgde. Een prima opgezette aanval door Rody Redel, die op links Timo Schaap lanceerde, zorgde bijna voor de tweede treffer van Jaap van der Plas. Een minuut later, de 59e, lag de bal er wel in Een van links op de achterlijn teruggetrokken voorzet van Timo Schaap werd feilloos binnen geschoten door Jaco van der Bent (2-0). Kort daarna mocht Sander van Duijn vanaf de rechterkant een vrije trap nemen. Deze werd zodanig met de kop verlengd door de ingevallen Robbert van Delft dat Jaco van der Bent zijn tweede van de middag kon scoren (3-0). Dezelfde Robbert van Delft gaf Niels Hogewoning in de 80e minuut een niet te missen kans. Mis dus, geen 4-0. En was het Die Haghe de hele middag nog niet gelukt gevaarlijk te worden bij dode spelmomenten, nu lukte het een keer wel. Een corner in de 87e minuut werd prima binnengekopt door de geheel vrijstaande nr. 10 Robin Laming (3-1). Tot overmaat van ramp kreeg Matthijs de Mooij een minuut later de bal tegen zijn hand in de zestien. Penalty benut door Sander de Jong (3-2). Totaal onnodig was de spanning terug in de wedstrijd. Bij de eerste beste volgende Valken'68 aanval maakte de keeper Bas Drost van Die Haghe hands buiten de zestien. Scheidsrechter van Lith was blijkbaar in een goed humeur en bestrafte het met geel in plaats van rood volgens de reglementen. Minder mild was hij een paar minute later. Sebastiaan van de Starre werd met direct rood van het veld gestuurd voor het inkomen met gestrekt been op Valken'68 verdediger Rody Redel. Na het wegzenden volgde spoedig het eindsignaal en mag Valken'68 door deze winst nog hopen op de titel.

Zaterdag 21 april 2018 speelt Valken'68 1 uit tegen DSO, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.