Afbeelding
Foto: pr

Kermis in Katwijk aan Zee dit jaar prikkelarm

Algemeen

Felle, knipperende lichten en een hoop kabaal. Voor een kermis is het vaste prik. Van 20 tot en met 27 april is er weer kermis op het parkeerterrein Zuidduinen in Katwijk aan Zee.  Op de maandag zal het dit jaar wat stiller zijn. Op die dag is de kermis van 14.00 tot 17.30 uur 'prikkelarm'.

De prikkelarme uren zijn bedoelt voor bezoekers met bijvoorbeeld epilepsie, autisme of een beperking. Geen lichteffecten, geen harde geluiden en de snelheid van de attracties wordt aangepast.

Vorig jaar organiseerden grote steden als Tilburg en Heerenveen al prikkelarme kermissen en ook in Leiden was het dit jaar tijdens de paaskermis enkele uren stil. In onder andere Tilburg gebeurde dit op initiatief van de gemeente. Kermisexploitanten werden verplicht mee te doen aan het prikkelarme uur, anders zouden zij geen vergunning krijgen. Dat was volgens de gemeente Tilburg nodig om alle exploitanten mee te krijgen.

Ook in Katwijk wordt het dit jaar 3,5 uur stil, maar niet op het verzoek van de gemeente.

De gemeente is wel blij met de speciale uren. Burgemeester Cornelis Visser laat weten het een mooi initiatief te vinden. Hij komt dan ook graag een keer langs op de kermis.

Uit de krant