Osaka deed het afgelopen zondag goed in Den Haag. | Foto: PR
Osaka deed het afgelopen zondag goed in Den Haag. | Foto: PR

Osaka gooit hoge ogen in Den Haag

Algemeen

Op zondag 18 maart zijn voor de 28e keer de Open Europese kampioenschappen kyokushin karate gehouden in Den Haag. Van Osaka ging daar uiteraard een delegatie naartoe.

Vooraf aan het kampioenschap wat altijd in toernooi vorm wordt gehouden is er altijd een voorprogramma. Hier biedt het kansen voor de jongere generatie om ervaring in Karate wedstrijden op te doen.

Shirine Hoek was met haar negen jaar de spitsafbijter. Zij wist helaas haar partij niet te winnen maar heeft heel goed haar best gedaan. Liv Hoekstra won op overtuigende manier net als Lucas van der Plas, die zijn Poolse tegenstander zonder twijfel aanpakte. Jeffrey van Duin werd ook eerste in zijn poule.

Daarna was het de beurt aan de volwassenen met als eerste Rowin Doldersum die knokte voor wat hij waard was maar helaas zijn tweede partij verloor.

Europees kampioen

Floris Hoek wist het naar de finale te halen en daar een sterke tegenstander uit Iran te treffen. Maar ook deze sterke zwartebander uit Iran kon niet op tegen de gele band drager uit Katwijk. Daarmee is Floris het tweede jaar op rij Europees kampioen in de lichtgewicht klasse.

Uit de krant