Afbeelding
Foto: EvdV

Weinig enthousiasme voor koopzondag onder winkeliers

Algemeen

Winkeliers staan niet te springen om een koopzondag in Katwijk. Dat blijkt uit een rondgang van De Katwijksche Post langs dertig winkeliers in het centrum van Katwijk aan Zee. 

Eerder bleek uit een brief van een groot aantal supermarkten aan de gemeenteraad dat zij wél open willen op zondag. Die brief zorgde ervoor dat de zondagsdiscussie weer flink oplaaide. 

De winkeliers in het centrum zitten niet te wachten op een zondagopenstelling. Daar geven zij verschillende argumenten voor. Veel winkeliers geven aan behoefte te hebben aan een vrije dag om tijd te hebben voor het gezinsleven en andere sociale activiteiten. De voorkeur gaat uit naar de zondag, omdat het gezin dan ook vrij is. Daarnaast denken de meesten dat het géén extra inkomsten zal opleveren en als 'de grote jongens' wel open gaan op zondag zal er volgens enkele winkeliers geld wegvloeien. Het geloof speelt ook een rol. Soms is dat het eigen geloof en dat van de medewerkers.

De winkeliersvereniging laat bij monde van voorzitter Wim van Rijn weten dat dit onderwerp voor hen nu niet aan de orde is. Van Rijn: 'Het coalitieakkoord is duidelijk, op zondag blijven de winkels gesloten. Wanneer de gemeente het voornemen uitspreekt dit te veranderen dan zullen we met onze leden in gesprek gaan'.

Poll

Wil jij dat de winkels open zijn op zondag? Of mogen ze deuren gesloten houden? Laat het weten en stem hier op de poll van deze week

Uit de krant