Op het team van Solar-systemen Grasshoppers staat op dit moment geen maat. | Foto: PDJPhoto | Peter de Jong

Grasshoppers H1 wint ruim van CobraNova

Algemeen Sport

Op zaterdag 14 oktober stond voor Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 opnieuw een regiotopper op het programma. Dit keer de bekerwedstrijd tegen CobraNova uit Voorburg. In de openingswedstrijd van het seizoen stonden de Katwijkers een groot van de uitwedstrijd achter en werd pas in het vierde kwart beslist en werd er met 11 punten verschil gewonnen. Jake Prins was donderdag vader geworden van Tess en was erbij, net als Bas Rozendaal die in de uitwedstrijd tegen de Voorburgers nog absent was. Ook Wesley Groen maakte weer zijn eerste minuten na zijn blessure.

In het eerste kwart start de thuisploeg niet goed en mist de kansen terwijl een fel CobraNova wel het netje vindt. Bij 8-14 nemen de Katwijkers een time out. Vlak voor einde van het 1e kwart verkleinen Bas Rozendaal en Joey Schelvis de achterstand tot 13-14.

In het tweede kwart trekken de mannen van Solar-systemen Grasshoppers de verdediging aan en pakt Wouter Breel meteen een steal die Joey Schelvis met een driepunter weet te verzilveren. De wedstrijd gaat gelijk op tot 22-21. CobraNova heeft veel fouten nodig om de thuisploeg af te stoppen en zetten daarmee Sjoerd van Vilsteren, Koen Grimbergen en Jesper Jobse aan de vrije worplijn. Via twee driepunters van Bas Rozendaal en Jesper Jobse gaat het opeens hard en wordt er een gat geslagen naar 34-25. De Voorburgers nemen gelijk een time out. Via een prachtige pass van Bas Rozendaal scoort Sjoerd van Vilsteren een heerlijke dunk, waarmee hij het thuispubliek op de banken krijgt. Koen Grimbergen is zeer op dreef, pakt 12 rebounds en zet samen met Bas Rozendaal en Wouter Breel de stand bij rust op 32-28.

Met een score van Wouter Breel en een 'and one' van Jake Prins die de bonus verzilvert, zetten de mannen van Grasshoppers mede door een sterke verdediging een 13-2 run neer. Via een mooie looppass zet Koen Grimbergen de stand na dertig minuten op 68-43.

Bas Rozendaal opent het 4e kwart inside met twee scores op rij en geeft vervolgens Glenn Schijf met een prachtige assist een mooie score 79-47. Met drie scores op een rij zet Koen Grimbergen de eindstand van 85-55 op het scorebord.

Deze week volgt de loting voor de volgende bekerronde die voor eind november gepland staat.

Op zaterdag 28 oktober komt Lokomotief uit Rijswijk op bezoek in Cleijn Duin. Aanvang 20.00 uur.