| Foto: OrangePictures
| Foto: OrangePictures

V.v. Katwijk in matig duel langs GVVV

Algemeen Sport

Ook na het derde duel in de Tweede Divisie blijft Katwijk nog zonder puntverlies. En zonder tegendoelpunten. Met 9 uit 3 en een doelsaldo van +7 gaan de oranjehemden daarmee fier, alleen, aan kop.

Met de winst evenaarde Katwijk het Tweede Divisie-record van De Treffers, met zes winstpartijen op rij. Waarvan dus drie in het huidige nieuwe seizoen. "Een goede start is lekker, maar het zegt ook weer helemaal niks voor de toekomst," nuanceerde trainer Dick Schreuder direct de bliksemstart van zijn ploeg na afloop.

Nadat Katwijk eerder tegen TEC nog een voetbalshow op de mat legde, haalden de oranjehemden zaterdag tegen GVVV hun niveau niet. Dat beaamde ook Guus van Weerdenburg: "Dit was de moeilijkste wedstrijd." Dat hadden de Katwijkers vooral aan zichzelf te danken, waar het opbouwend nog prima lukte, stokte het voorin waar de oranjehemden te slordig omgingen met de geboden ruimte.

Na een aarzelende start rook GVVV vervolgens ook haar kansen, waarbij vooral werd gezocht naar de snelle Jeremy de Graaf, de spits die vorig seizoen bij VVOG onze zuiderburen nog zoveel verdriet bezorgde, voorin. Echt gevaarlijk werd het daarbij niet, al claimde De Graaf na een klein half uur een penalty, nadat hij oog-in-oog met keeper Ricardo Kieboom onderuit ging in het duel. Wat dat betreft was het 1-1, nadat eerder Marciano Mengerink over de knie ging in de '16' van GVVV. Zijn vragende ogen waren aan scheidsrechter Frank de Winter echter niet besteed.

Katwijk had het moeilijk, vooral met zichzelf, en kwam maar mondjesmaat tot kansen. Bennie van Noord was heel dichtbij met een snoekduikkopbal à la Bep Bakhuys, maar uiteindelijk moest een eigen goal Katwijk voor rust de voorsprong brengen. Van Weerdenburg, diep gestuurd door Mark de Loor, trok scherp voor, waarna Bart Hulsbos het leder via de paal in eigen doel werkte. Eerlijkheid gebiedt overigens wel te zeggen, dat als Hulsbos van de bal was afgebleven, Mengerink de bal wel zou hebben geraakt.

Ook na de thee wist Katwijk zich niet direct te herpakken, waarbij onder anderen Soufiane Laghmouchi en Robin Mulder gevaarlijk werden namens de Veenendalers. En dus greep Schreuder in: "De tweede helft hebben we het een kwartier aangekeken en toen hebben we het een beetje omgezet. Toen kregen we de wedstrijd weer in handen. Gewoon heel goed verdedigd. Zo moet je het ook winnen. Zakelijk."

Bij Katwijk kwam Killian Berkhout in het veld, maar ook Kay Blokland keerde terug na een blessure. De verdediger zou eigenlijk bij het tweede meespelen, maar sloot vanwege de afgelastingen toch aan bij het eerste. Hij zag Michiel van Dam (net naast) en Mengerink (op de lat) heel dichtbij de 2-0 komen, maar uiteindelijk besliste Robbert Susan vanaf 11 meter de wedstrijd: 2-0. Daar deden vervolgens 5 minuten blessuretijd ook niets meer aan af.

Uit de krant