Afbeelding
Foto: pr

Toppers bij Oranje Rijnsburg Klassiek

Activiteiten

Als start van de traditionele Oranje feestweek van Rijnsburg zijn op zaterdag 5 augustus de bekende sopraan Francis van Broekhuizen en pianiste Femke de Graaf te gast bij Rijnsburg Klassiek in De Burgt aan het burg. Koomansplein.

Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 18.45 uur. Francis van Broekhuizen, treedt regelmatig op in opera's, voor de televisie en Radio 4, wordt begeleid door haar vertrouwde pianiste Femke de Graaf. Voorafgaande aan het concert en na afloop is er gelegenheid koffie te drinken of een wijntje te nuttigen.

Sopraan

Francis is één van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid. Francis studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was zij finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours in Enschedé. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio en tv- programma's zoals afgelopen weken als Zomergast op Radio 4 en als speciale gast tijdens het televisieprogramma Maestro met o.a. Rene Froger.

Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland en zong als lid van het solistenensemble veel rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. In 2017 trad Francis op gast bij het Noord Nederlands Orkest met Nieuwjaarsconcerten o.l.v. Ed Spanjaard. Het komende seizoen is ze weer te zien als Dolle Diva met Gregor Bak. Ook doet ze mee met de voorstelling "Carmen Revisited" van Tania Kross. Samen met haar broer, kunstenaar Tim van Broekhuizen maakt Francis eigen muziektheatervoorstellingen in opdracht.

Pianiste

Femke de Graaf is een getalenteerd pianiste, die al vele jaren met Francis optreedt. Samen geven ze unieke voorstellingen waarin prachtige muziek samengaat met geestige, leuke en ontroerende verhalen. Femke de Graaf begon met pianoles bij Lilian Lotichius en vervolgde haar studie bij Mila Baslawskaja aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. In 2005 behaalde ze haar master diploma, met een specialisatie in liedbegeleiding en opera-coaching.
Femke vormt ruim 13 jaar een liedduo met sopraan Francis van Broekhuizen. Daarnaast werkt zij vaak samen met alt Mariette Witteveen en sopraan Channa Malkin. Zij speelt kamermuziek met o.a. violiste Lieke te Winkel en fluitiste Romana Goumare.

Wie dit concert wil bijwonen is van harte welkom op zaterdag 5 augustus om 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of een glaasje wijn of fris te nuttigen. Toegang is gratis.

Uit de krant