Afbeelding
Foto: EvdV

Gemeente laat fietsen gratis graveren tegen diefstal

Algemeen

De gemeente organiseert vrijdag een actie tegen fietsendiefstal. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen mensen op het Piet Heinplein gratis hun fiets laten graveren.  De fiets wordt voorzien van een uniek framenummer en een sticker.

De fiets kan ook meteen geregistreerd worden. Als die wordt gestolen en later door de politie wordt aangetroffen, kan de politie dankzij de gravering en registratie, de eigenaar makkelijker opsporen.

In de zomerperiode worden meer elektrische fietsen gestolen. Nog niet alle fietsen zijn voorzien van een uniek framenummer. Hoe meer fietsen een geregistreerd framenummer hebben, des te eenvoudiger het is voor de politie om aangetroffen gestolen fietsen terug bij de rechtmatige eigenaar te krijgen.

Controleren, graveren en registreren

Alle fietsen worden voor het graveren gecontroleerd op diefstal. U kunt alleen uw eigen fiets laten graveren en registreren. Dit neemt u mee:

- uw fiets, natuurlijk

- een geldig identiteitsbewijs: rijbewijs, paspoort of ID-kaart

- het aankoopbewijs van de fiets of de sleutel van het vaste slot dat om de fiets zit.

Heeft u geen aankoopbewijs en geen vast slot? Dan kan uw fiets niet worden geregistreerd.

Tips

Heeft u een elektrische fiets? Laat dan meteen de accu graveren.

Heeft uw fiets al een uniek framenummer? Kom toch even langs om te checken of uw fiets ook is geregistreerd. U kunt dat tijdens deze actie meteen laten doen.

Uit de krant