Afbeelding
Foto: Pr

'Verstival' in Katwijk Zee

Algemeen

De verswinkeliers van winkelgebied Zeezijde in Katwijk hebben de handen in elkaar geslagen en willen met 'VERSTIVAL' aanstaande zaterdag (24 juni) benadrukken dat het ook voor de dagelijkse 'vers' boodschappen goed winkelen is in het centrum Zeezijde.

Initiatiefnemer Louis van der Velde van Kaas en Zo benadrukt dat er in het centrum van Katwijk veel aanbod is van lekkere verse producten.

Sinds de komst van Schuitenmaker Vis en de grote winkel van Meesterbakker Van Maanen én de creativiteit van banket en ijstovenaar Krijn Verdoes heeft Katwijk een uniek aanbod. Sinds drie jaar is De Aardbeienboer erbij gekomen op een mooi strategisch punt op de hoek van de Badstraat en de Princestraat is het vers aanbod compleet.

Zaterdag presenteren deze ondernemers zich. Om 13.00 uur is er een grote kaasmarkt met échte Alkmaarse kaasdragers die de kazen gaan versjouwen van het Andreasplein naar de Badstraat.

Een authentieke dorpsomroeper loopt rond om het een en ander aan te kondigen.

Schuitenmaker vis zal buiten visjes gaan roken. Bakkerij van Maanen en Krijn Verdoes presenteren aanbiedingen presenteren en de aardbeienboer doet natuurlijk ook een duit in het zakje op het gebied van verse aanbiedingen.

De kaas zal op verschillende plekken in de straat worden aangeboden in de marktkramen. Op het Andreasplein staat de grote kaasvrachtwagen met wel 1000 kazen op voorraad.

'Een mooi evenement', aldus Nico Haasnoot van winkelcentrum zeezijde. 'Dit soort initiatieven van onze leden steunen we graag met raad en daad. Wij als winkeliers van Zeezijde gaan de komende maanden na de zomer een tijd tegemoet van overlast en mindere bereikbaarheid. Als winkelgebied moeten we elke dag weer onze relevantie aantonen en laten zien dat we er zijn.'

Uit de krant