Kees en Riek Jonker kregen de felicitaties van burgemeester Visser voor hun 60-jarige bruiloft. | Foto: Piet van Kampen
Kees en Riek Jonker kregen de felicitaties van burgemeester Visser voor hun 60-jarige bruiloft. | Foto: Piet van Kampen

Huwelijksboot van echtpaar Jonker meert aan bij mijlpaal

Algemeen

Het is een stralende en warme 19 juni. Een warm echtpaar doet hun levensverhaal vanaf een van de allermooiste plekjes van Katwijk. Kees Jonker (82) en Riek Jonker-Guijt (80) zijn een vitaal een gemoedelijk stel dat dankbaar op hun huwelijksleven terugblikt.

Door Piet van Kampen

Wonen met uitzicht op de Zuidduinen en de zee. De zee waar Kees als jongeman de eerste guldens verdiende. Vaak was hij van huis, maar de nog jonge Riek had een oogje op hem en bij thuiskomst van een 'tochtje vis' klampte zij hem aan. Een meisje dat een jongen vraagt. 'Ja', lacht Kees, 'wij waren vroeger al modern'.

Het pas getrouwde stel trok eerst in bij een zus van Riek in de Roest van Limburgstraat en later bij een broer van Kees in de Eksterstraat. Via de Meeuwenlaan, de Secr. Varkevisserstraat, de J.W. Frisodreef en de Hogeweg vonden zij 21 jaar geleden hun prachtige stekkie aan het einde van de Boulevard. Hier wonen zij naar volle tevredenheid.

Kees zorgde als eigenaar van taxibedrijf Jonker voor brood op de plank en moeder de vrouw voedde de kinderen op en naaide veel voor de koters. Ook hielp zij in het bedrijf en deed veel ritjes. 'Het is een echt familiebedrijf want de kinderen en aangetrouwde kinderen hielpen ook mee', vertelt Riek.

Uit de krant