Afbeelding
Foto: RD

Geen onderzoek naar bieb en muziekschool in Rabobankgebouw

Algemeen

De gemeente gaat geen onderzoek doen naar de mogelijkheid om de bibliotheek en muziekschool in het pand van de Rabobank aan de Rogstraat onder te brengen.

Donderdag maakte De Katwijksche Post bekend dat het gebouw van de Rabobank in de verkoop gaat. Jaap Haasnoot van KiesKatwijk zag daar kansen in en diende diezelfde avond nog een motie in tijdens de raadsvergadering.

De fractievoorzitter vroeg het college van burgemeester en wethouders om een zogenoemde Quick Scan uit te voeren naar de locatie. Daarnaast wilde de partij weten of het ook mogelijk is om een deel van de ambtenaren daar te vestigen.

De motie werd afgewezen. KiesKatwijk werd door de andere partijen gewezen op de eisen die gesteld zijn voor de locatiekeuze van de bieb. Die locatie moet onder andere in het centrum van Katwijk zijn en de Rogstraat valt daar niet onder.

De bibliotheek en muziekschool staan vooralsnog gepland in de Noordzee Passage. De gemeenteraad spreekt op donderdag 29 juni haar oordeel uit over deze locatie. Op donderdag 6 juli wordt een besluit genomen.

Ook het voorstel voor een onderzoek naar de huisvesting voor ambtenaren aan de Rogstraat werd afgewezen. De gemeente wil het gemeentehuis verbouwen om alle ambtenaren onder één dak te plaatsen. Een verhuizing naar de Rogstraat zou ervoor zorgen dat die ambitie niet gehaald wordt.

De gemeente gaat wel met de Rabobank in gesprek over een goede invulling van het pand dat zij gaan verlaten.

Uit de krant