De winnaars v.l.n.r.: Aad vom Hofe, Dirk Duivenvoorde en Piet van Duijn. | Foto: pr.
De winnaars v.l.n.r.: Aad vom Hofe, Dirk Duivenvoorde en Piet van Duijn. | Foto: pr. Foto: pr

Biljart Vereniging de Bogaert bestaat veertig jaar

Algemeen Rijnsburg

Vorige week hield Biljartvereniging de Bogaert haar tweede haar jaarvergadering. Het einde van het verenigingsjaar stond hierin centraal.

Voorzitter Aad vom Hofe liet weten dat er weer veel activiteiten ontplooid zijn door de leden. Vooral in CRBB, Commissie Recreatief Biljarten Bollenstreek, verband heeft de vereniging flink aan de weg getimmerd. Bij de persoonlijke kampioenschappen 2016 / 2017 in KNBB verband zijn zeer goede resultaten behaald. Zo werd Jan Rotmensen kampioen in de 3e klasse Libre en nummer 5 bij de Gewestelijke Kampioenschappen. Wim Glasbergen werd kampioen in de 4e klasse en nummer 4 bij het Gewest en tevens promotie naar de 3e Klasse libre. Ook Jan Wolf werd kampioen in 5e Klasse en nummer 2 bij het Gewest en promotie naar de 4e Klasse. Daan de Best promoveerde bij het Drie banden naar de 2e klasse.

Vergadering

De aftredende bestuursleden secretaris Piet de Mooij, penningmeester Wim Glasbergen en bestuurslid Jan Mooten werden bij acclamatie herkozen. Ook dit jaar organiseert de biljartvereniging 'de Bogaert' weer het Oranje Biljart toernooi 2017.

Achtereenvolgens werden de resultaten van de onderlinge competitie libre seizoen 2016-2017 bekend gemaakt. Clubkampioen is geworden Dirk van Duivenvoorde met een totaal van 341 punten, nummer 2 Piet van Duijn met 325 punten en als nummer 3 eindigde Aad vom Hofe met 323 punten. Als verrassing was er ook een beker beschikbaar voor Freek de Winter die procentueel gezien de hoogste serie had behaald. Op vrijdag 17 november wordt het 40 jarig jubileum groots gevierd. Het wordt gehouden in een van de zalen van 'de Burgt' met o.a. een koud en warm buffet. Het bestuur rekent er op dat alle leden met eventuele partners aanwezig zullen zijn.

                                

Uit de krant