Afbeelding
Foto: Stockfoto

Eerste zonnepanelen dankzij gemeentelijke duurzaamheidslening

Algemeen

Wethouder Jacco Knape heeft een bezoek gebracht aan de eerste familie die gebruik heeft gemaakt van de gemeentelijke duurzaamheidslening. De familie Visser maakt dankzij die lening gebruik van twaalf zonnepanelen.

Na het zien van de kosten-batenanalyse was de beslissing direct duidelijk volgens de heer Visser. 'Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen om te verduurzamen. En als de gemeente dan ook door middel van de duurzaamheidslening helpt met de financiering, dan is de keuze snel gemaakt.'

Door het aanbieden van deze duurzaamheidsleningen stimuleert de gemeente het nemen van energiebesparende maatregelen in en aan bestaande woningen en gebouwen in Katwijk. Bewoners kunnen bij de gemeente geld lenen om duurzaamheidsinvesteringen te financieren tegen een lage rente.

Als woningeigenaar kunt u buiten een duurzaamheidslening ook een subsidie voor energieadvies aanvragen. Verenigingen van Eigenaren, Sportverenigingen en scholen kunnen een stimuleringslening aanvragen. Voor meer informatie zie www.katwijk.nl/duurzaam.

Uit de krant