Natasja Douma vleugel en Isabel Vaz cello. | Foto: pr.
Natasja Douma vleugel en Isabel Vaz cello. | Foto: pr. Foto: pr

Topmusici bij Paardenmarktconcert

Algemeen Rijnsburg

Rijnsburg Klassiek organiseert haar Paardenmarktconcert op zaterdag 10 juni om 19.30 uur in de Burgt, Koomansplein 1. Muzikale eregasten zijn de internationaal vermaarde Natasja Douma vleugel, Isabel Vaz cello en Isobel Warmelink viool. Drie topmusici die hun sporen hebben verdiend.

Samen verzorgen zij een sprankelend concert. Door de enthousiaste steun van de sponsoren BMP Datapartners en gemeente Katwijk kan het comité Rijnsburg Klassiek blijven organiseren. Voorafgaande aan het concert en na afloop is er gelegenheid koffie te drinken of een wijntje te nuttigen.

Natasja Douma kreeg haar eerste pianolessen van haar grootmoeder, de concertpianiste Roeli Schijf-Verhoog. Nadien studeerde zij aan het conservatorium in Den Haag bij Jan Boumans en Marcel Baudet en vanaf 1989 bij Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam. Deze studie sloot zij af met het behalen van de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Natasja won twee keer het SJMN-concours en de tweede prijs tijdens het Concours voor de Europese Muziekprijs in Antwerpen. In 2013 won zij samen met Isobel Warmelink de NTR-prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (Music minus one or two, Guus Janssen) tijdens het Davina van Wely vioolconcours. Zij studeerde liedbegeleiding en haalde in september 2000 met onderscheiding haar diploma. Zij treedt met success op als solopianiste, als begeleidster en in kamermuziekverband in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Luxemburg. Natasja is sinds 1998 als coach pianist verbonden aan het conservatorium in Den Haag.

Cello

Isabel Vaz, geboren in Lissabon(Portugal), begon op zevenjarige leeftijd met cello. In 2007 verhuisde ze naar Nederland. Ze voltooide haar Bachelor en Master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie deed zij twee uitwisselingsemesters, de eerste in Praag (HAMU) en de andere in New York (Manhattan School of Music). Isabel werd onderscheiden in verschillende nationale en internationale competities. Ze was de cellist van Quartetto Indaco tussen 2013 en 2015, waarmee zij concerteerde in Italië en Europa. Isabel woont in Amsterdam, waar zij werkzaam is als kamermusicus en tutti-cellist aan de Noord-Holland Orkest. Isabel en haar man, de violist Eduardo Paredes zijn de artistieke directeuren van FIMCA, een nieuw internationaal kamermuziekfestival in de Algarve. De eerste editie vond plaats in Faro in oktober 2016 en werd zeer goed ontvangen. Isabel speelt op een franse cello uit de XVIII eeuw en op een boog gemaakt door Andreas Grutter (Amsterdam), gekocht met steun van SEM (Stichting Eigen Muziekinstrument).

Viool

Isobel Warmelink (1996) begon met vioolspelen toen zij vier jaar was. Op haar negende werd zij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2013 krijgt zij aan hetzelfde conservatorium les bij Vera Beths. Zij rondt nu haar bacheloropleiding af. In 2012 won zij de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours en in 2013 won zij de finale van het Davina van Wely Concours in het Concertgebouw in Amsterdam, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Zij geeft regelmatig concerten met pianiste Natasja Douma.

Ook was zij in 2016 te horen met het Símon Bolívar Symphony Orchestra of Venezuela tijdens het 'European Soloist Festival' in Caracas, Venezuela. In mei 2017 soleerde zij met het Orkest van de Achttiende Eeuw. Isobel bespeelt een Italiaanse viool, gebouwd door Bernardus Calcanius in 1755 en een strijkstok, rond 1900 gebouwd door de Franse stokkenbouwer Eugène Sartory, beiden aan haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).


Wie dit concert wil bijwonen is van harte welkom op zaterdag 10 juni vanaf 18.45 uur. Aanvang concert 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid, koffie, fris of een glaasje wijn te drinken. Parkeren in de parkeervakken.


Uit de krant