Een besluit over de bibliotheek in de Noordzeepassage laat nog op zich wachten.
Een besluit over de bibliotheek in de Noordzeepassage laat nog op zich wachten. Foto: pr

Oppositie schuift niet aan bij coalitie in discussie bibliotheek (video)

Politiek

Een raadsbijeenkomst over de nieuwe bibliotheek ging gisteravond niet door vanwege een unieke actie van de zeven oppositiepartijen. Die weigerden deel te nemen aan die bijeenkomst, waardoor er te weinig raadsleden waren om de bijeenkomst door te laten gaan.

De oppositie liet daarmee blijken het niet eens te zijn met het aangenomen voorstel van de drie coalitiepartijen om van de oordeelsvormende sessie over de bieb een informatieve bijeenkomst te maken.

De gemeenteraad zou een oordeel geven over het programma van eisen voor die nieuwe bieb in de Noordzee Passage, maar op voorstel van de coalitiepartijen CDA, ChristenUnie (CU) en SGP werd de status van die vergadering gewijzigd.

Die drie partijen gaven als reden aan, dat er nog te veel vragen zijn. Zij waren nog niet klaar om hun oordeel te geven. De oppositie wel en besloot daarom geen deel te nemen aan die raadsbijeenkomst.

De oppositie (D66, De Lokalen, GemeenteBelangen, Hart Voor Katwijk, KiesKatwijk, PvdA en VVD) vraagt zich af wat de werkelijke reden van de coalitie is om een oordeel over de nieuwe bieb uit te stellen. 'Ik denk dat er lichte paniek is uitgebroken in coalitie', zei Jaap Haasnoot van KiesKatwijk.

Bij navraag lieten de coalitiepartijen weten, nog voor het zomerreces een besluit te willen nemen.

Video - I love Katwijk

Uit de krant