Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

'Grote zorgen' over verhuizing ambtenaren

Algemeen

Katwijk Smart Village (KSV) maakt zich 'grote zorgen' over het samenvoegen van alle ambtenaren op het gemeentehuis. Het burgerinitiatief vindt dat de verhuizing een negatieve impact heeft op de leefomgeving. De verhuizing zou volgens het initiatief onder andere de verkeersveiligheid en de doorstroming van het fietsverkeer in gevaar brengen.

De gemeente wil in 2019 de publiek- en kantoorfuncties van het Heerenhuys en het gemeentehuis op één locatie vestigen voor een kostenbesparing en een efficiëntere werkwijze. Daarvoor moet wel eerst het gemeentehuis worden aangepast en verbouwd. Het fietstunneltje onder het gemeentehuis moet daarvoor wijken, omdat die te gevaarlijk wordt wanneer meer ambtenaren daar moeten oversteken.

Probleem

KSV is bang dat door het verdwijnen van het fietstunneltje de fietsers 'enorm' moeten omrijden en de parkeerdruk in de omgeving zal toenemen. 'Immers door de komst van het DVS gebouw en de activiteiten in de Ontmoetingskerk is parkeren al regelmatig een probleem', schrijven Danielle Hoek en Suzan Verdoes namens KSV in een brief aan wethouder Klaas Jan van der Bent. 'Dit wordt door de inpassingsmaatregelen van R-net nog eens verergerd door het verdwijnen van parkeerplaatsen door de realisatie van een fietstunnel in het Waterloopje.'

Integrale visie

Het burgerinitiatief pleit voor een integrale visie, omdat ze geen samenhang en visie zien op thema's als het R-net, parkeernormen en de verkeerssituatie op het Bosplein. Het sluiten van de fietstunnel kan volgens hen bijvoorbeeld moeilijk beoordeeld worden zonder zo'n visie.

KSV: 'Het lijkt erop dat er wederom keuzes gemaakt gaan worden die een negatieve invloed hebben op de leefomgeving, het woongenot en de mobiliteit in Katwijk'.

Uit de krant