Afbeelding

Solar-Systemen All Star Gala is groot succes

Algemeen Sport

Na de jeugdclinic in de ochtend voor de jeugd, werd het Solar-systemen All Star Gala voor de Promotie divisie voor de heren in sporthal Cleijn Duin gestart met de Skill contest. Iedere speler gaat een voor- en een parcours af (zigzag dribbelen, passen door een gat, een lay-up afronden aan overzijde en een driepunter raak schieten aan de andere zijde).

In totaal hadden vijf spelers, Rico Bakker, Nick Martina, Ingmar Kok, Tim de Jong en Jos van der Laan zich hiervoor aangemeld. In een voorronde werd de halve finale bepaald. In de halve finale won Jos van de Laan nipt van Tim de Jong en won Ingmar Kok de tweede halve finale van Nick Martina. In de finale ging Jos van de Laan er snel vandoor en bij driepunter schot Jos de winnende raak. De winnaar was Jos van der Laan!
Voor de 3 points contest werd er eerst een voorronde gespeeld. In de halve finale legde Tim de Jong het net af tegen Rico Bakker en won Luuk Kortekaas ook in de halve finale. Hierdoor werd de finale een onderonsje tussen ploeggenoten van De Groene Uilen, waar Luuk Kortekaas uiteindelijk de finale won met 10 rake driepunters.

Dunk Contest

In de finale stond Katwijker Tim de Jong tegen Delftenaar Ethan Rutledge van de Dunkcontest. De juryleden, coaches Jeroen Reitsema, Milko Lieverst en Laura van de Meij gaven punten voor de mooie acties.
In drie rondes van een minuut lieten beide heren bijzondere dunkacties zijn die onder luid gejuich van het publiek werden aangemoedigd. Tim startte met een heerlijke achterwaartse dunk. Ethan deed dezelfde dunk net iets harder. In de finale ronde scoorde Tim met een fraaie dunk 26 punten. Met een pittige threesixty scoorde Etan 27 punten en won de Dunkcontest.

Als laatste stond de Basketball Totaal All Star Game op het programma. De twee teams werden samengesteld door de coaches van de teams, Jeroen Reitsema en Laki Lakner. Het was niet de eerste keer dat deze twee topcoaches tegenover elkaar stonden. Vorige week werd de finale van de promotiedivisie gespeeld, waarbij ze ook al tegenover elkaar stonden. Bij deze wedstrijd trok het team van Laki aan het langste eind.

De Basketball Totaal All Star Game was een waar basketbal spektakel. Daar waar in de wedstrijden niet altijd de kunsten van de basketballer vertoond kunnen worden, kwamen deze nu ruimschoots aan bod. De drietjes vlogen aan beide kanten om de oren. De ene dunk was nog mooier dan de ander. Het voltallig publiek genoot met volle teugen van het spel dat werd vertoond. Uiteindelijk won het All Star team van Jeroen Reitsema de wedstrijd en werd Berend Weijs uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd.

Uit de krant