Afbeelding

Rijnvogels Vrouwen naar finale nacompetitie

De vrouwen van FC Rijnvogels hebben zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. In en tegen het Friese SC Stiens werd een 0-4 overwinning geboekt en dat was meer dan genoeg na het 1-1 gelijkspel een week eerder in eigen huis. In de finale treft de ploeg van trainer Wim Bouckaert grootmacht Ter Leede dat speelt voor lijfsbehoud in de hoofdklasse.

Na een busreis van dik twee uur had Rijnvogels bij de start van de wedstrijd moeite om van de eigen goal af te komen. Het strijdplan van Stiens was duidelijk, constant druk zetten op de tegenstander en dit zo lang mogelijk volhouden. Na wat spannende situaties voor de goal van de Katwijkers kwam Rijnvogels steeds meer aan voetballen toe. In de dertigste minuut was de eerste kans voor Rijnvogels direct raak. Na een corner van Louise Sloos wist Jannette van Beelen met het hoofd haar ploeg op voorsprong te komen. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Rijnvogels steeds meer grip op de wedstrijd en was het eigenlijk wachten op meer doelpunten en dat gebeurde ook. Door twee doelpunten van Tirza Kromhout in de loop van de tweede helft stelde Rijnvogels het ticket voor de finale veilig. Na goed doorzetten van Claudia Owel werd het ook nog eens 0-4 en was het feest helemaal compleet.
Op zaterdag 27 mei speelt Rijnvogels op de eigen Kooltuin om 14.30 uur thuis en op zaterdag 3 juni om 12.30 uur uit tegen Ter Leede uit Sassenheim. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de hoofdklasse.